„Viimased aastad on Eesti kabeelus olnud erakordselt edukad, eriti 2012 – Jüri Lätt tuli 14-ndatel kirikabe maailmameistrivõistlustel 64-ruudulises kabes maailmameistriks, Urmas Poom tuli 6-ndal Euroopa meistrivõistlustel 64-ruudulise laua kirikabes Euroopa meistriks, Tallinna turniiri ajal täitis Kaido Leesmann neljanda eestlasena rahvusvahelise suurmeistri normi ning Maailma Kabekonföderatsioon (FMJD) kinnitas ta rahvusvaheliseks suurmeistriks,” rääkis Eesti Kabeliidu president Janek Mäggi, kes on alates 2007. aasta sügisest ühtlasi ka Euroopa Kabekonföderatsiooni president.

„Eestis toimus mullu Tallinna turniiri kõrval ka mitmeid olulisi võistlusi, sealhulgas esimesed Euroopa kiirkabe meistrivõistlused,” rääkis Janek Mäggi. „Rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldajana on Eesti Kabeliit maailmas üks tihedama graafikuga võistluskohti. Käesoleva aasta aprillis, 3.-8.04 korraldame Euroopa võistkondlikud MV ning 2014. aastal on au korraldada EDC egiidi all Euroopa kabetajatele tähtsaim tiitlivõistlus - Euroopa MV, mille läbiviimiseks on lubanud anda oma toetuse ka valitsus.“

„Mul on hea meel, et uues juhatuses on mitu uut liiget, kes toovad värskeid mõtteid, kuidas Eesti kabeelu edendada ja arendada,” märkis Janek Mäggi. „Eesti suuruse kohta on meie kabeelu vilgas ja tulemuslik, meil on tippe ning tugev kandepind. Peamiseks probleemiks on laste- ja noortetöö, mille osas loodame lähiaastatel samuti olulisi samme astuda. Kabe on füüsilise spordi kõrval hea ala just vaimse arengu tagamiseks. Keha tervisest ei ole meie vaimne tervis vähem tähtis ning kabemäng harrastustasemel on vaimne tervisesport. Alaliidu töös tahame pöörata tähelepanu erinevate kabeliikide harmoonilisele arengule.”

Eesti Kabeliidu uude juhatusse kuuluvad: Janek Mäggi, Arno Uutma, Tarmo Tulva, Viktoria Lehtmets, Aare Harak, Villem Lüüs, Krista Pahapill, Kalev Randlaine, Kerdi Pesur.

Janek Mäggi on Eesti Kabeliidu president alates 1999. aastast ning 2007. aastast Euroopa Kabekonföderatsiooni (www.europedraughts.org) president, mille peakontor asub samast ajast Tallinnas. Janek Mäggi on kabega tegelenud alates 1982. aastast. 1990. aastal omistati talle meistersportlase kandidaadi spordijärk. Ta on osalenud mitmetel endise NSV Liidu noorte ja juunioride tiitlivõistlustel ja esindanud NSV Liidu võistkondlikel tiitlivõistlustel Eestit. Põhitööna on ta kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja. Ühiskondlikus tegevuses on ta ka Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees.

Eesti Kabeliit (www.kabeliit.ee) asutati 22. aprillil 1990. Rahvusvahelise Kabekonföderatsiooni (FMJD) liikmeks võeti Eesti Kabeliit vastu 19. oktoobril 1991. Eesti Kabeliit on Euroopa Kabekonföderatsiooni (EDC) asutajaliige 13. augustil 1998, mis asutati samuti Tallinnas ning on Eesti Olümpiakomitee liige. Eesti Kabeliidul on 14 liikmesklubi. Eestis harrastatakse mitut kabeliiki, kõige suurema kandepinnaga on vene kabe ja rahvusvaheline kabe (vastavalt 64-ruuduline ja 100-ruuduline kabe). Aktiivseid kabe harrastajaid on Eestis üle 1 000. Eestis on palju kõrgetasemelisi kabetajaid, teiste seas kolm rahvusvahelist suurmeistrit: Urmo Ilves, Arno Uutma ning Kaido Leesmann.