Asepresidentideks valiti Hans Pukk ja Arno Uutma. Senine Kabeliidu president Janek Mäggi jätkab Euroopa Kabekonföderatsiooni presidendi ning Eesti Kabeliidu juhatuse liikmena.

Eesti Kabeliidu uues juhatuses on 9 liiget, juhatuse volitused kehtivad 2017. aasta jaanuari lõpuni. Eesti Kabeliidu tegevdirektorina jätkab Viktoria Lehtmets.

“Usun, et Tarmo Tulva on väga hea jätkaja tööle, mida tegin ühtekokku 16 aastat – 1999-2015,” rääkis Mäggi. “Kindlasti ei lahku ma ala juurest – tahame tuua Eestisse igal aastal vähemalt ühe rahvusvahelise tiitlivõistluse ning keskenduda rahvusvahelise kabeelu juhtimisele. Suur eesmärk on korraldada Talllinnas kabe maalimameistrivõistlused 2017. Soovime Euroopa peakontorit hoida Tallinnas veel neli aastat, mis eeldab edu augustis toimuvatel Euroopa Kabekonföderatsiooni presidendi valimistel.”

“Viimastel aastatel on Eesti Kabeliit korraldanud mitmeid suurvõistlusi. 2013. aastal toimusid Eestis Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused ning rahvusvahelise kabe maailmameistrivõistluste tiitlimatš,” rääkis Eesti Kabeliidu president Tarmo Tulva. “Eelmisel aastal korraldas Eesti Kabeliit Euroopa meistrivõistlused täiskasvanutele ning koostöös Nõmme Kabeklubiga ka pisi- ning minikadettide maailmameistrivõistlused. Rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldajana on Eesti Kabeliit maailmas laialt tunnustust leidnud. Eesti kabetajatele annab suurvõistluste korraldamine Tallinnas võimaluse võrrelda oma oskusi maailma tippudega.“

“Mul on hea meel, et uues juhatuses on mitu uut liiget, kes on valmis panustama Eesti kabe arengusse,” märkis Tarmo Tulva. “Kindlasti jätkab Eesti Kabeliit senist suunda suurvõistluste korraldamisel koostöös rahvusvaheliste kabeorganisatsioonidega. Alaliidu töös soovime edaspidi lisaks tiitlivõistluste korraldamisele suuremat tähelepanu pöörata ka kohtunike ja treenerite kandepinna laiendamisele. Piirkondlike kabeklubide ning spordiliitude kaasamine alaliidu töösse saab olema üks uue juhatuse prioriteete. Selle kaudu on meil võimalik toetada kabe arengut ning tõsta Eesti mängijate üldist taset.”

Eesti Kabeliidu uude juhatusse kuuluvad: Tarmo Tulva, Arno Uutma, Hans Pukk, Janek Mäggi, Viktoria Lehtmets, Krista Pahapill, Kerdi Pesur, Stan Nahkor, Argo Unnuk.