Esikümme või esikaheksa ei olnud sugugi juhuslik valik: nimelt tähendanuks see sisuliselt Tokyo olümpiapääset - OM-i pilet oli eelnevalt taskus korraldajariigil Jaapanil ning mulluse MM-i esikolmikul (Venemaa, Itaalia, Bulgaaria). Tänavuselt MM-ilt jagati olümpiapääsmed välja lisaks veel viiele paremale riigile, kes eelnevalt nimetatud seltskonda ei kuulu.

Paraku jäi Eesti sedapuhku nendest kohtadest kaugele. Esikolmiku moodustasid Venemaa, Jaapan ja Bulgaaria, olümpiakoha tagasid nende järel Valgevene, Iisrael, Hiina, Aserbaidžaan ja Ukraina.

Eesti rühmkava naiskond sai viie palli kavas 19. koha 23,300 punktiga ning kurika ja rõngaste kavas 18. koha 23,250 punktiga. Mitmevõistluse tulemus kokku ei lubanud enamat 19. kohast.

„Pallikava hinne jääb hinge, sest tegelikult olime väärt märksa kõrgemat punktisummat,“ sõnas naiskonna peatreener Natalja Bestšastnaja. Eesti andis kavaraskuse hinde ülevaatamise sisse ka protesti, kuid seda ei rahuldatud. „Lisaks on lausa uskumatu, kui suure sammu on rühmakava naiskondade tase aastaga teinud – kavad on tehniliselt väga rasked, detailid on lihvitud perfektseks,“ lisas Bestšastnaja. Naiskonna peatreeneri sõnu kinnitab hämmastav fakt – möödunud aasta MM-il oleks Eesti tänase punktisummaga võitnud kuldmedali. „Kindlasti on oma osa mängida sellel, et järgmine aasta on olümpia-aasta, kõik võtavad viimast,“ sõnas Bestšastnaja.

Lõplikult kadunud olümpiaunistus eestlannade jaoks ei ole. Järgmisel aastal toimub EM, kus jagatakse välja üks olümpiakoht - seda parimale riigile, kes seni pole veel olümpiapääset lunastanud. Tänavusel MM-il olid Euroopa riikidest Eestist eespool veel Soome, Saksamaa, Prantsusmaa, Hispaania ja Poola.

Kanada, kelle ridades võistleb rühmaharjutuse maailmameistri Janika Möldri tütar Carmel Kallemaa, jäi Eesti selja taha 20. kohale.

Mitmevõistluse tulemused: