Golfi peetakse pahatihti ekslikult väga kalliks ja elitaarseks spordialaks, ent tänaseks on enamikes Eesti golfiklubides toimivad noortegrupid, kus osalemine ei ole oluliselt kallim mistahes teiste spordiklubide maksudest. Golfimäng on Eestis viimastel aastatel läinud järjest taskukohasemaks ka kõikidele täiskasvanud huvilistele.

Tänase seisuga on Eestis orienteeruvalt sada 6-18 aastast golfinoort, kes harjutavad regulaarselt vähemalt kord nädalas, kuid kätt on proovinud kindlasti kordades rohkem lapsi. Noorte seas on tavapärane, et proovitakse mitmeid erinevaid huviringe ja trenne ning alles aastate jooksul valitakse üks, millele keskenduda. Golfi võib pidada igavaks vanainimeste mänguks, ent ka see arvamus on ekslik, golf pakub igas situatsioonis pinget ja enese proovile panekut. Kui küsida pisikestel golfimängijatelt, kas golf on igav, siis nad vaatavad arusaamatult küsijale otsa. Noored on eelarvamustest rikkumata ja baseeruvad arvamuste kujundamisel ja harrastuste valimisel oma kogemustele. Lisaks meeldib täna harjutavatele lastele golfist leitud sõpruskond, lapsevanematele golfist tulenev distsipliin, värskes õhus aja veetmine ja sotsiaalne keskkond.

Eesti Golfi Liit sai sel suvel R&A´ lt (The Royal Ancient Golf Club St.Andrews) noorte töö toetuseks 30 noorte golfivarustust, mis on osaliselt juba erinevate klubide vahel ära jaotatud. Lisaks klubidele läks 8 varustust Tallinna kesklinna lähedal asuvale CityGolfi harjutusväljakule, kus pro Paul Põhi juhendamisel on sellest sügisest noorte treeningutega edukas algus tehtud. Lisaks R&A´le toetas Eesti noorte golfi SNAG golfivarustuse firma, mis toodab golfivarustust spetsiaalselt lastele. Toetuseks saadud varustustega hakatakse tegema golfitutvustusi erinevates Eesti koolides. Eesti Golfi Liidu peasekretär Rein Raudsepp avaldas lootust, et kui koolid innustuvad uuest alast, siis saaks juba kevadel korraldada koolidevaheline võistlus, a la 10 olümpia starti - meil siis näiteks "18 olümpia rada".

Eesti Golfi Liitu kuulub 7 golfiklubi, millest aktiivne töö noortega toimub viies. Kõik golfiklubid plaanivad noortetööd jätkata ja kasvatada ning ootavad kõiki huvilisi harjutama!