Mis jäi meistrivõistlustest enim meelde?

Minu jaoks olid need esimesed, seega iga pisiasi oli uus ja põnev. Meeldejäävam ilmselt oli absoluutkategoorias osalemine. Ma ei kujutanud veel pool aastat tagasi ette, et varsti jagan lava Eesti parimatega.

Kuidas treener võidule reageeris?

Ma olen iseenda treener. Oman ka prestiižika Peterburi Ben Weideri kolledži rahvusvahelist abitreeneri sertifikaati. Toitumise osas võistluseks ettevalmistumisel olen kõige rohkem nõu pidanud staažika IFBB Elite Pro võistlejaga Ksenia Oleinikuga. Dieet tavaelus ja dieet lavaks valmistumisel on kaks eraldi asja. Sa võid olla kõige pädevam treener, kuid kõrvalt sa ei näe ennast nii, nagu teised näevad. Sain Valio Cupil treenerite kommentaare enda vormi kohta, millega olen arvestanud uue kava tegemisel. Õpin juurde parimatelt. (Naeratab.)

Mis teile bikiinifitnessis enim meeldib?

Mulle meeldib kõige rohkem ettevalmistamisprotsess, pidev režiim, eneseületamine paljudes aspektides alustades toiduvalikutest kuni elurütmi sättimiseni selle järgi. Meeldib vaadata, milleks minu keha suuteline on.

Milline on olnud tee tippu?

Teekond polnud pikk, kui alustada hetkest, millal ma otsustasin võistelda. See juhtus 1. juulil. Mul oli kaks nädalat, et taotleda litsentsi, ja kolm kuud esimese võistluseni. Esimene oli septembris Valio Cup, kus sain kuni 162-sentimeetriste algajate kategoorias esikoha ja võitsin algajate absoluudi. Edasijõudnute (-162 cm) esikoht tuli samuti minuga koju kaasa.

Teine võistlus siis Eesti meistrivõistlused, kus tulin juba enda kategooria Eesti meistriks. Väga edukas esimene hooaeg mul. (Naeratab.) Vormi ma selleks eraldi ei ehitanud, olen isehakkaja jõusaalis ligikaudu kolm aastat.

Mida soovitate neile, kes soovivad selle alaga alles alustada?

Soovitan algul aru saada, kus selle mõtte juured on, miks inimene sooviks sellega tegeleda. See pole lihtne spordiala. See nõuab pühendumist, palju aega ja raha. Riski alla võivad langeda nii vaimne tasakaal kui ka suhted lähedastega. Nii füüsiliselt kui ka psühholoogiliselt proovilepanev ala. Kui eesmärk on juba teada, siis leida pädev treener, kes hoolib sellest, et ettevalmistusprotsess oleks võimalikult vähem raskendatud ja organismile kahjulik.

Millised võistlused on lähiajal veel ees?

Sügishooajale panen punkti maailmameistrivõistlustel Slovakkias. Esimese hooaja puhul on see korralik proovikivi. Ausalt öeldes palju ootusi selle osas mul pole. Kuna on võimalus minna vaatama ja proovima enda nahal, siis lähen ja proovin. See ala on pidevad Ameerika mäed. Siin peaks arvestama sellega, et ükspäev sa oled esimene ja järgmisel võid olla viimane, kuna kohtunike arvamused erinevad ja ala ise subjektiivne. Oskan ka ennast objektiivselt hinnata, mul puudub pikaajaline kogemus, seega ainuke variant: kogeda aina rohkem teadmisi ja nippe juurde.