Vaid mõned kuud koos harjutanud 21-aastase Alupere ja 23-aastase Sula jaoks oli tegemist väga sitke esitusega. Korraliku stardi järel olid nad poolel distantsil koguni neljandal kohal, kuid pidid kiirele algusele distantsi lõpus lõivu maksma. Finišisse jõudes langeti küll 9. kohale, aga 6. kohast jäi neid lahutama vaid 0.610 sekundit.

Sõidu võitsid slovakid Erik Vlćek ja Juraj Tarr, järgnesid Ungari ja Valgevene paatkonnad. Treener Henn Hollo grupist alustanud ja nüüd Peeter Beckeri juhendamisel treenivale Eesti paatkonnale Alupere-Sula oli MM-i 9. koht suureks kordaminekuks, arvestades, et Kaspar Sula on erialast trenni teinud vaid paar aastat ning paatkond istus kokku vahetult enne MM-i.

2013. aasta MM-il 500m ühesüstal 8. koha saanud 31-aastane Tarmo Tootsi püsib endiselt maailma parimete hulgas, kui ta 500m B-finaalis oli teine ja sai kokkuvõttes 11. koha.

Ühekanuude 5000m distantsil näitas väga head minekut 19-aastane pärnakas Joosep Karlson, kes 24 riigi kanuutaja konkurentsis lõpetas 12. kohaga. Võitis sakslane Sebastian Berndel.

16.-17. augustil võistleb kogu meie aerutamisparemik Harku järvel Eesti meistrivõistlusel.