Kõige edukamaks kujunes pika päeva lõpuks meeste ühesüsta finaal, kus toreda kaksikvõidu vormisid Kaarel Alupere ja Kaspar Sula. Mullusel MM-il kahepaadil kaheksanda koha saanud mehed lõpetasid seekord võistluse samas sekundis.

„Sellise raske ilmaga on meil kõige kindlam mees Kaarel, kiita tuleb aga eelkõige Kasparit, kes ei olegi seni nii pikal maal silma paistnud. Tähendab, et mees on vastupidavuses suure sammu astunud,“ ütles peatreener Peeter Becker.

Meeste kahesüstal said kindla võidu Kaarel Alupere - Tarmo Tootsi. Ühekanuul üritas Joosep Karlson kõvasti, ometi jäi poodiumikohast napilt puudu, ta jäi neljandaks.

Kõige tähtsamaks pidas treener Becker neljasüsta etteastet, loodetud võit tuli ja tugevale külgtuulele vaatamata oldi lähedal kolme minuti piiri alistamisele, mis võrreldes ühe- ja kahesüsta aegadega oli kõrgest klassist.

„Ajaga võib tõesti rahul olla aga sõiduga tervikuna mitte,“ arvas neljasüstas esimesl kohal aerutav Kaspar Sula. „Tulime siia kontrollima just distantsi läbimise õiget rütmi, aga sellise tuulega oli seda raske leida. Samas, võimsust jätkus ja tempo oli korralik, aga lihvimisruumi on veel küllaga.“

Laupäeval on kavas teine olümpiadistants, 200 meetri sprint.