Stabiilselt sõitnud ning viimasel päeval veel koha võrra tõusnud Karpak edestas lõpuks ka Ateena pronksi, sloveenlast Vasilij Zbogarit, mullust EM-i pronksi, horvaat Mate Arapovit ning Ateena hõbedat, austerlast Andreas Geritzerit.

Eesti Laser ja Zoom8 Klasside Liidu presidendi Ants Väinsalu sõnul on Karpak teinud ütlemata tugeva tulemuse. “Vastased on enamus juba suurte kogemustega purjetajad ning tiitlile pretendeerijate rida pikk. Kahtlemata näitab see kogu Eesti purjetamise arengut, üheks märksõnaks siinkohal saab pidada ka koguni nelja sportlase osalemist niivõrd kõrgetasemelisel võistlusel,” ütles Väinsalu.

Karpaki kirja läinud tulemused eri sõitudes olid vastavalt 17., 9., 6., 11., 3. ja 10. koht. Ainsa Eesti sportlasena jõudis ta ka kuldlaevastikku.

Argo Vooremaa Rein Ottossoni Purjespordikoolist jõudis 93. kohale, Karl-Martin Rammo (ROPK) 106. kohale ja Lauri Väinsalu (ROPK) 119. kohale.

MMi võitis 35-aastane ja 27 aastat purjetamisega tegelenud austraallane Michael Blacburn, kes oli Sydney olümpia kolmas ning on jõudnud kolm korda MM-i kolme esimese hulka.

Kokku võistles 128 sportlast 40 riigist.