Maailmameistrivõistlused Chungjus kestavad 25. augustist 1. septembrini. Kui kõik läheb plaanipäraselt, on paarisaerulise neljapaadi finaal kavas 31. augustil. Läheb paar päeva mööda ja eestlasi tervitavad Tallinnas loodetavasti telekaamerad ja fotograafid, nagu paar päeva tagasi tehti kuldsete vehklejate Nikolai Novosjolovi ja Julia Beljajevaga.

"Noh, tervitama võib ju alati tulla. Küsimus on, kas selleks on väga hea põhjus või hea põhjus. Või hoitakse meist üldse eemale. Spordis ei saa kunagi veksleid välja käia ja see ei olegi õige. Ei tahaks enne võistlust kellelegi medalit kaela riputada. Teeme oma tööd nii hästi kui oskame ja valmis oleme. Kui valmis on vastased, selgub kõik 31. kuupäeval," ütles Killing vahetult enne äralendu.

Neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo lisas: "Meile võib alati lennujaama vastu tulla. Loodan, et mitte ainult neljanda koha puhul (vihje eelmisel aastal Londoni olümpial saadud neljandale kohale - toim)."

Ainus, mida treener Killing kardab, on noorte poiste Kaur Kuslapi ja Sten-Erik Andersoni aklimatiseerumine ning vastupidavus 10-tunnisele lennureisile. "Esimesed päevad annab ajavahe kindlasti tunda ning õiget rütmi esimesel nädalal kätte ei saa, aga põhiline töö on juba tehtud. Nüüd on vaja natuke tagasi tõmmata ja koostööd lihvida. Nii ongi plaanitud. Kaks nooremat meest ei ole meil veel nii pikka lennureisi ja ajavahet kogenud. Loodame, et siin mingeid tagasilööke ei tule," lisas Killing.

Vaata intervjuud sõudjate treeneriga videost!