"Oleme välja saatnud kirjad, et saada arvamusi, kuidas suhtuvad juhtumisse suusaliit, kergejõustikuliit, laskesuusaliit, treenerite kutsekomisjon ja SA Eesti Antidoping. Võin välja tuua kõiki viit kirja hästi kokku võtva vastuse SA Eesti Antidoingu poolt, et Bernatski raporti põhjal pole edasine karistuste määramine võimalik ega mõistlik. Põhimõtteliselt olid kõik viis erinevat vastust sellised," rääkis Seli.

Bernatski väitis uurimiskomisjonile, et andis kergejõustikutreenerile Harry Lembergile nõu EPO ja kasvuhormooni kasutamise planeerimise kohta ning müüs talle mõlemaid aineid, mille eest Lemberg tasus väidetavalt sularahas. Bernatski nimetas ainete kasutajaks Pavel Loskutovi.

Mati Alaver ostis Bernatsi väitel temalt kasvuhormooni ning nimetas ravimite kasutamise nõuannete ja ravimite saajatena Alaveri sportlastena Andrus Veerpalu ja Jaak Maed.

Raportis heideti halba varju ka laskesuustajale Roland Lessingule.

"Eesti Olümpiakomitee jaoks on kõige tähtsam treener ja sportlane. Sellest lähtuvalt on olümpiakomitee teinud rahade väljajagamise eel alati alaliitudega lepingud, kus kõik treenerid ja sportlased annavad lubaduse, et käituvad selle raha saamisel ausa mängu põhimõtete kohaselt. Sellega on EOK end sportlaste ja treenerite poole pealt kindlustanud," lausus Seli.

Seli lisas, et tänase täitevkomitee istungiga sai Eesti spordi mainele laastavalt mõjunud juhtumile joon alla tõmmatud.

"Selle juhtumi taustal ei saa kindlasti märkimata jätta, et me ei kiida heaks ega mõista kedagi hukka, aga valemängijate jaoks ei ole Eesti spordis kohta. Seda teavad asjaosalised ka ise. Seega otsustasime, et pikalt veninud otsustamisprotsessis on asjaosalised juba piisavalt kannatanud ja tõde jääbki päeva lõpuks välja selgitamata. Otsustasime tõmmata protsessile joone alla ja mõelda, mida teha edasi, et selliseid asju edaspidi vältida," ütles Seli.