Delfile paar tundi enne oksjoni algust antud videointervjuus ütles Eesti Olümpiakomitee president, et tuli siia eelkõige Erika Salumäe medalite järgi ega plaani sugugi kõiki 18 eset endale saada.

Seli rääkis, et teab veel vähemalt nelja inimest Eestist, kes oksjonist interneti teel osa võtavad ning uurisid, millised Seli eesmärgid oksjonil on. Sellest võib järeldada, et vähemalt medalid peaksid Eestile tagasi ostetud saama, kuid garantiid muidugi ei ole.

"Tõenäosus (tühjade kätega koju minna) on alati fifty-fifty. Kas meil õnnestub saada teist korda medalid Eestile tagasi, näitavad juba lähenevad mõned tunnid," ütles ta.

Kas tänase üritusega on Eesti jaoks tegemist pigem kurva või rõõmsa sündmusega? "Tunded on kahetised. Ühest küljest on ärevus suur, teisest küljest puuduvad meil taoliste asjadega kogemused. Selles mõttes on mul hea meel, et eestlased on sporirahvas ning alati kokku hoidnud. Ning ka see oksjon on muutunud eestlaste jaoks nii oluliseks, et me ei tohiks lasta seda võimalust käest (medalid tagasi osta). Väikse riigi jaoks on see oluline ja sellepärast me täna siin olemegi."

Vaata intervjuud!