Eelkõige tekitas avalikus ruumis arutelu fakt, miks ulatub spordiraamatu eelarve 148 000 euroni, makstes sealjuures 69 600 (1450 eurot kuus, nelja aasta peale) projektijuhile Sven Kolgale.

"See ei ole Eesti Olümpiakomitee projekt ja sellest [rahastamisest] ei tea me midagi. Kui me räägime, et spordis on tõesti raha väga vähe ja võitleme iga sendi eest, et Rios oleks kõikvõimalikud medalilootused ja normitäitjad korraliku ettevalmistusega parimas vormis, siis siin on ka minu jaoks väga palju küsimusi. Aga kuna ma olen ka ära olnud (Seli viibis Prahas 44. Euroopa Olümpiakomitee peaassambleel - toim.) ja täna hommikust alles tagasi, siis eks ma saan suurema pildi peagi ette," kommenteeris EOK president seda, kuidas tema säärast eelarvet põhjendaks.

"Ühes nurgas paksemat suppi keeta ei saa"

Ta jätkas: "Aga usun, et siin peab tulema rohkem selgitusi, kui seni on olnud. Need, kes raamatu välja annavad - nii kirjutajad kui kirjastajad - nemad oskavad kõige paremini kommenteerida, mis numbrid on õiged. Ei ole mina siin kohtumõistja. Aga kindlasti teen pildi selgemaks ka enda jaoks ja ettevõtjana võin öelda, et meie loeme ikka väga täpselt mitte ainult oma ettevõttes, vaid ka spordis üldisemalt igat raha. Ühes supipotis ei saa ühes nurgas paksemat suppi keeta kui teises. Siiski ei ole EOK endiselt siin tellija pool."

"Kogu pakett toimub Eesti Vabariik 100 raames ning meil on selle jaoks spordiväljaannet ja raamatut vaja. Aga millisel moel see üles ehitatud on, oskab paremini juba raamatu toimkond seletada. Ma väga loodan, et kogu selle jama juures, mis praegu tekkinud on, raamat ilmumata ei jääks ja see raamat oleks ka 100. aasta vääriline. See eesmärk peab säilima. Kõik muud asjad - kuidas seda teostatakse - vajavad läbipaistvust ja selgitust ning ma usun need ka lähipäevil antakse," lõpetas Seli.