Tutvustame igal päeval esikümmet alt ülespoole ning kuulutame võitja välja 27. detsembril.

Senine edetabel: 10. Kristjan Kangur, 9. U-21 võrkpallikoondis, 8. Kaia Kanepi, 7. Tanel Kangert, 6. Korvpallikoondis.

Tänavuse spordiaasta võib julgelt tituleerida vehklemisaastaks ning selle esimeseks tõestuseks on meie epeenaiskonna edu juunis Zagrebis toimunud Euroopa meistrivõistlustel, kus meie nelik koosseisus Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich võitis kuldmedali, alistades finaalis mulluse hõbedatiimi Rumeenia.

Kõige tasavägisem oli sellel teekonnal veerandfinaalmatš Venemaaga, kus Embrichi otsustavast torkest võitis Eesti 32:31. "Meelekindlust ja närvi jagus. Venemaa oli kahe torkega ees, kõik oli lahtine. Aga Irina võitis sedasama venelannat, kellega ta oma vahetuses vehkles, ka individuaalselt samamoodi kaotusseisust, nii et nüüd ta lihtsalt kordas seda," rääkis Eesti Päevalehele koondise peatreener Kaido Kaaberma.

Nelja parema seas alistusid eestlannade ees itaallannad 44:39. Esimeses ringis ehk kaheksandikfinaalis sai Eesti naiskond tulemusega 43:34 jagu Prantsusmaast.

Augustis Budapestis toimunud maailmameistrivõistlustel jäi epeenaiskonna laeks seitsmes koht. Ületamatuks takistuseks kujunes eestlannadele Hiina naiskond, kes mullu pälvis olümpiakulla ning MM-ile tuli peale maailma edetabeli juhina. Veerandfinaalis kaotas Eesti Hiinale 35:45. 7.-8. koha võitluses alistati Lõuna-Korea täpselt sama tulemusega.

"Miks tunda pettumust? Kaotasime ju kõige tugevamale riigile," ei lasknud Kristina Kuusk end veerandfinaali kaotusest heidutada.

Eelmisel nädalal tegid traditsioonilisel aasta parimate hääletusel oma otsuse spordiajakirjanikud, kes valisid epeenaiskonna ülekaalukalt aasta võistkonnast. Sellele lisatakse veel alaliitude ja rahva hääled ning 27. detsembril selgub Nokia kontserdimajas toimuval galal tõde.