Dopinguskandaalide tõttu rahvusvahelises spordis põlu alla sattunud venelased jäävad siiski veel eemale 2021. aasta suvesse lükatud Tokyo olümpiamängudelt, 2022. aasta jalgpalli MM-i finaalturniirilt Kataris ja 2022. aasta Pekingi taliolümpialt, kirjutab BBC.

Maailma Antidopinguagentuur (WADA) andis Venemaale esialgu nelja-aastase võistluskeelu. CAS lisas otsuses, et keelu lühendamist ei tohiks vaadata kui Venemaa tegude õigeks mõistmist.

Keeld kehtib 2022. aasta 16. detsembrini. Selle aja jooksul pole Venemaal lubatud ka ise rahvusvahelisi suurvõistlusi korraldada.

Suurvõistlustel saavad siiski osaleda oma puhtust tõestavad Venemaa sportlased, kes peavad seda tegema neutraalse lipu all. 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpial osales selliseid sportlasi 168. Kergejõustiku tiitlivõistlustel pole venelased oma lipu all võistelda saanud alates 2015. aastast.

Küll aga võib Venemaa jalgpallikoondis osaleda järgmise aasta suvel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, sest Euroopa jalgpalliliitu (UEFA) ei käsitleta dopingurikkumiste puhul "tiitlivõistluste katuseorganisatsioonina".

WADA oli Venemaale keelu peale pannud seoses 2019. aastal nende uurijatele üle antud andmetetega, mis tõestasid, et meie idanaaber on aastaid tegelenud süsteemse ja riikliku dopinguprogrammiga ning antidopingulabori tulemustega manipuleerinud.