„Tänu Tallinna Kalevi ragbimeeskonnale on viimased kuud olnud suurepärane algus meie teenistusele Eestis, NATO eFP raames. Võimalus mängida ragbit Tallinna Kaleviga, nii treeningutes kui ka meeskonna koosseisuliste mängijatena liigamängudel, on ületanud kõik ootused, sest kui me esimest korda Eestisse saabusime arvasime, et niipea ragbit mängida ei saa. Nüüd osaleme kaks korda nädalas Kalevi trennides, lisaks veel mängud siin ja Soomes nädalavahetustel,“ rõõmustas Bambridge.

Bambridge’i sõnul on Eesti ragbikogukond olnud erakordselt avatud ning teinud briti sõduritele nende kohanemise äärmiselt nauditavaks. „Meeskond on väga kirju – koos mängivad kogenud mängijad, aga ka uustulnukad. Ometi on meeskond kasvanud üha tugevamaks ning selle tulemusena ei võideta ainult medaleid ja trofeesid, aga leitakse ka suurepäraseid sõpru!“ ütles Bambridge, kelle sõnul on eestlastel ragbimänguks tohutu potentsiaal. „Tegu on rahvaga, kellel on loomulik sporditalent – isegi uued tulijad kohanevad mänguga kiiresti ning saavad ka osaks ragbi kogukonnast ja kultuurist. Kokkuvõttes soovime tänada siinseid ragbimängijaid, fänne ja meeskonda selle suurepärase võimaluse eest,“ ütles Bambridge lõpetuseks.

Eesti Ragbi Liidu presidendi Ragnar Toompere jaoks ei tulnud brittide turniirivõit üllatusena. „Yorkshire’i rügemendi võistkond on Briti sõjaväe mitmekordsed meistrid ragbis, mitmed nende sõdurid on minevikus olnud elukutselised ragbimängijad kas Yorkshire’is või siis näiteks Fijil, kus ragbi on sisuliselt religioon,“ ütles Toompere. „Põhimõtteliselt on nende meeste töökirjelduses hoida end vormis ning mängida neetult head ragbit ja kurb, aga tõsi – selle vastu meie poisid praegu veel ei saa, ei füüsilise võimekuse ega ka mängutehnika mõttes,“ lisas Toompere. „Ja ega põhjust kahetsust tunda ei ole. Britid on tulnud siia, et aidata tagada Eesti julgeolekut – nad on need Eesti100 kuldmedalid igal juhul välja teeninud!“ ütles Toompere.

Turniiril pälvis teise koha RFC Märjamaa Vikat ning Kalevi ragbiklubi tuli kolmandaks. Turniiri korraldaja, alles hiljuti tegevust taasalustanud Tartu Ülikooli ragbimeeskond, tuli võistlustel neljandaks.