Võimud avastasid, et Nuzman ei deklareerinud oma välismaal hoitavat vara, nende seas Šveitsi pangas asuvat 16 kullakangi, vahendab New York Times.

Prokuratuuri pressiteate kohaselt avalikustas Nuzman need hoiused vaid parandatud maksudokumentides, mis esitati pärast seda, kui uurijad otsisid eelmisel kuul läbi tema kodu. Prokuröri sõnul kasvasid Nuzmani varad hüppeliselt viimase 10 aasta jooksul. Brasiilia olümpiakomiteed on ta juhtinud rohkem kui kaks aastakümmet.

Septembrikuise reidi käigus leidsid õiguskaitseametnikud tema kodust umbes 155 000 dollarit sularaha ja kullakange sisaldava Šveitsi hoiukambri võtme.

Samuti vahistas politsei Rio olümpia tegevdirektori Leonardo Gryneri, keda prokuratuur nimetab Nuzmani "paremaks käeks". Meestele pole veel ametlikku süüdistust esitatud. Mõlemad mehed eitavad süüd.

Brasiilia ametivõimud kahtlustavad, et Nuzman ostis olümpialinna valimisel hääli 1,5 miljoni dollari eest. Rio de Janeiro edestas lõppvoorus Madridi häältega 66:32. Nimetatud hääletus toimus rahvusvahelise olümpiakomitee kongressil 2009. aastal Kopenhaagenis.