Selleks on mitu põhjust, kõige tähtsam neist, et detsembri lõpus peetud kontrollturniir Itaalias õnnestus, neljast kohtumisest võideti kolm. Aga usku annab ka teadmine, et kõik olulised mehed on rivis ning seekord keegi vigastustega eemale ei ole jäänud.

Mängujuht Martin Noodla, kes tegi 27. detsembril mängus Montengero vastu randmele haiget, osales 2007. aasta viimasel päeval treeningul. “Lasin ka pildi teha, midagi katki ei olnud, kui ranne korralikult kinni teipida, saan mängida küll,” kinnitas Noodla. Mehed on kodutöö teinud ja analüüsinud ukrainlaste mängu videolt. “Jättis väga loiu mulje,” kinnitas peatreener Riho-Bruno Bramanis. “Riia turniiril, mis samuti aasta lõpus peeti, neil küll energiat ei olnud,” lisas peatreener, hoiatades, et kõik see võib olla petlik.

Bramanis, kes ise veel kolm aastat tagasi Ukraina vastu mängijana platsile jooksis, usub, et tänavu on eestlaste žansid kõrgemad.

“Meie koosseis on ühtlasem, tean, keda panna alguses platsile. Kolm aastat tagasi olin küll mängija, kuid kõrvalt vaadates tundusid võimalused teised. Samuti on mõnest poisikesest kasvanud mees,” lisas ta. “Loodan väga, et ma ei pea homme (täna -toim) pettuma.”

Võistkonna liidriks peaks nende valikmängudega tõusma Põlva Serviti tähtmängija Mait Patrail. Just tema koostööst klubikaaslase Marius Lepaga loodab peatreener Bramanis palju.

Uus mees koondises on HC Chocolate Boysi noormängija Dener Jaanimaa, kelle ülesandeks on abistada vasakukäelist Kristo Järvet.

“Ukraina passiivse kuus-null kaitse vastu võib Dener oma väravad ära visata küll,” lootis Bramanis.