Täna avaldatud Bernatski juhtumi lõppraportis seisab kirjas, et Alaver kohtus Bernatskiga mitmel korral ta arstikabinetis, mis asus Pere Leiva territooriumil. Alaveri külaskäigud registreeris valvur ära külastajate päevikus. Lisaks olid territooriumil olemas turvakaamerad, kes salvestasid külastajate tulekud ja äraminekud. Väidetavalt tundsid valvurid sagedased külastajad ära. Viimati kohtus Bernatski Alaveriga 2006. aasta augustikuus.

Bernatski märkis komisjonile, et Alaver helistas talle 2013. aastal, kohe pärast Eesti Päevalehes avaldatud artiklit, mis viitas dopingu tarvitamisele Eesti tippspordis. Alaver oli telefonikõnes maininud Harry Lembergi ja Raul Olle nimesid, keda artikkel puudutas.

Bernatski juhtumi uurimiskomisjon ütleb lõppraportis, et puudub info, kas Lemberg ja Olle olid artikli avaldamisest juba varem informeeritud, sest mõlemad mehed eitasid kokkupuuteid Bernatskiga. Alaver väitis ajakirjandusele, et ta pole Bernatskit kohanud juba pärast 1990. aastat.

Komisjon ei suutnud välja uurida, kas Alaver helistas Bernatski telefonile või mitte, sest selleks oleks vaja eriluba.

Mati Alaver keeldus komisjoniga kohtumisest, kinnitades neile, et kui tal oleks mingit infot, mis lubaksid laimu ümber lükata, oleks ta selle komisjonile juba edastanud.