“Esmalt oli pressikonverents, kus oli oma 30 ajakirjanikku, suurem osa jaapanlased. Järgnes pikem teleintervjuu. Usutlused raadiole. Ja Eestist helistati ka mitmel korral. See kõik on väsitavamgi kui ringis maadelda,” kinnitas eestlane Eesti Päevalehele.

“Meie divisjonis on auhinnaraha kaks miljonit jeeni, millest siinne sumoliit võtab oma osa. Mulle jääb enam kui pool, tulumaks tuleb hiljem maksta,” kommenteeris Baruto võiduga kaasnenud hüvesid.

Viimasel võistluspäeval oli eestlase sõnul spordisaalis üle 10000 pealtvaataja. “Sumomaadlejad on Jaapani kultuuris esile tõstetud, Makuuchi võitlejad eriti. Linnas on kuidagi piinlikki ringi käia, meie näod on tuntud. Ja kuju paistab kaugelt silma.”

“Baruto näitas, et ka asjatundjad eksivad. Osaka turniiril paigutati ta 11. reale. Sellelt kohalt pole veel keegi täiseduga turniiri võitnud,” sõnas Eesti sumo maaletooja Riho Rannikmaa, kes saatis Höövelsoni kaks aastat tagasi Jaapanisse profisumos ametit õppima.

Baruto debüütturniir toimus 2004. aasta mais. Sellest peale on ta rekordiliselt lühikese ajaga tõusmas profisumo alumiselt astmelt Jonokuchist kõrgeimasse Makuuchisse. Baruto tõus Makuuchisse pole küll veel päris kindel, aga Osaka turniiril edukas esinemine peaks selle suure tõenäosusega kindlustama.