Estonian Amateur Open 2008 by Floorin nime kandvate meistrivõistluste korralduskomitee esimehe Arvi Mägini sõnul on peakohtunik Björn Ekblom kindlasti kõige asjatundlikum golfikohtunik, kes Eestis töötanud.

Björn Ekblom on töötanud golfikohtunikuna 1988. aastast. Ta on lõpetanud golfikohtunike kooli maailmakuulsas rahvusvahelise golfi katuseorganisatsiooni Royal and Ancient hallatavas St. Andrews’i golfiklubis Šotimaal, juhendanud Skandinaavia meistrivõistlusi, Euroopa tuuri ning SAS Masters tuuri osavõistlusi ning ka Annika Sörenstami naisgolfiprofessionaalide Euroopa tuuri osavõistlust.

Björn Eklbomi sõnul oli Jõelähtme golfiväljak mulluste Eesti lahtiste meistrivõistluste ajal liiga noor, et olla täiuslik, kuid aastaga on rada oluliselt arenenud.

Ekblomi sõnul on väljakute ja mängutraditsioonide arenedes Eestil kui golfiturismi sihtriigil suur potentsiaal. “Eesti väljakud on juba täna kõrgel tasemel ning siia on lihtne reisida nii Skandinaaviamaadest kui ka Saksamaalt. Olen veendunud, et järgmiste aastate jooksul jõuavad Eestisse ka esimesed rahvusvahelised golfiprofessionaalidele suunatud turniirid ning Jõelähtme väljak on nende korraldamisel väga tugev kandidaat,” ütles Ekblom.

Ekblomi sekundeerivad võistlusel Eesti kogenuimad golfikohtunikud Heinu Klaas ja Lembit Dahlberg. 2008. aasta meistrivõistluste korraldusmeeskonnaga on liitunud koos vabatahtlikega kokku ligi 100 inimest. Võistluste direktor on golfiprofessionaal William Thursby Ameerika Ühendriikidest, kes töötab ka Estonian Golf & Country Clubi peatreenerina.

Eesti 5. lahtiste meistrivõistluste golfis Estonian Amateur Open 2008 by Floorin golfivõistlusest oodatakse osa võtma 144 golfarit rohkem kui 15 riigist. Võistluste eelarve ulatub 2,5 miljoni kroonini. Estonian Amateur Open 2008 by Floorin on ainus golfiturniir Eestis, mis kuulub World Amateur Golf Ranking turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad maailma edetabeli punkte.

Eesti 5. lahtiste meistrivõistluste golfis Estonian Amateur Open 2008 by Floorin patroonideks on Floorin, Canon, Colliers International, Barons Hotels ja Forbo.