Viaplay edastab jalgpalli UEFA Meistrite liiga, Inglise Premier League’i ja UEFA Euroopa Liiga, vormelisarja F1, korvpalli Turkish Airlines Euroliiga, jäähokiliiga KHL, Moto GP ning paljude teiste spordisarjade otseülekandeid ja salvestusi. Lisaks näidatakse ka kergejõustiku Teemantliigat, poksi, jalgrattaspordi, saalihoki, golfi, käsipalli, rallikrossi, speedway, indycari teleülekandeid. Reklaamivabas voogedastuskeskkonnas on reaalajas nähtav ka spordikanal Viasat Sport Baltic.

Viaplay Eesti turundus- ja kommunikatsioonidirektori Tanel Taali sõnul on internetitelevisioonil mitu eelist võrreldes tavatelevisiooniga. “Näiteks Inglise Premier League’s on nädalavahetustel sageli rohkem kui üks mäng samal kellaajal ning klassikalisel telekanalil tuleb valida, millist mängu televaatajatele näidata,” rääkis Taal. “Internetitelevisioonis sellist piirangut ei ole, meie kanname otsepildis üle ka üheaegselt peetavaid matše. Spordisõber saab ise valida, millist mängu jälgida või hoida pilk peal koguni kahe mõõduvõtmise otseülekandel korraga. Tänu sellele näeb otsepildis meie oma jalgpalluri Ragnar Klavani enamikke ülesastumisi Liverpooli ridades Inglismaa jalgpalli kõrgliigas.”

Teise eelisena nimetas Taal paralleelseid teleülekandeid ühest spordisündmusest, “Vormelisarja F1 etappide võidusõitudest näitame korraga kuut kaamerapilti, mille seast igaüks saab valida endale meelepärase,” lausus ta. “Lisaks Viasat Sport Balticu eestikeelsete kommentaaridega otsepildile näeb Viaplay kaudu korraga ülevaatlikku pilti võidusõidust, boksiala, pardakaamerat, ajavõrdlusi ja rajaülevaadet.”

Kolmanda plussina tõi Viaplay turundus- ja kommunikatsioonidirektor välja võimaluse kõiki otseülekandeid 48 tundi jooksul ka järele vaadata. “Saab põnevamaid hetki tagasi kerida, ülekannet pausile panna või salvestust edasi kerida,” selgitas Taal.

Spordisündmuste otseülekandeid ja salvestusi saab vaadata kõikjal üle Eesti, vaja on vaid internetiühendust ja kasutajakontot viaplay.ee keskkonnas.

Baltimaade suurim internetitelevisioon Viaplay on täielikult võrguvaba interneti-TV (over-the-top, OTT), mida igaüks saab vaadata oma sülearvutist või nutiseadmest kus iganes ja millal iganes. Lisaks spordile koondab Viaplay aasta lõpuks 5000 tunni jagu filme, telesarju, dokumentaale ning lasteprogrammi. Ühe kasutajakonto saab siduda kuni viie seadmega ning vaadata huvipakkuvat sisu samaaegselt kahelt ekraanilt.

Teenust saab kasutada veebilehe www.viaplay.ee kaudu või nutiseadmetele loodud äpiga (iOS, Android). Nutiseadmest saab videostriimi suunata Chromecasti voogedastaja abil ka telerisse suurele ekraanile.