Väikese sensatsiooni tekitasid eesti piljardimängijad Denis Grabe, Oliver Lepp ja Kait Hinn, kui kõik kolm pääsesid Olympic-Online Balti Pooli Liiga finaalis nelja parema hulka. Ka liiga lõppvõistluse finaal osutus eestimaiseks, kus esikoha eest võitlesid Grabe ja Lepp.

Kui liiga viimastel etappidel tuli võistlema umbes 70 piljardimängijat, mis on väga suureks saavutuseks ja turniiri populaarsuse tõendiks, oli finaali kohtade arv juba piiratud: võistlema pääses turniiritabeli 32 parimat meest ja 16 parimat naist.

Olympic-Online Balti Pooli Liiga hooaja üldarvestuse tabel näeb Eesti sportlastele ja fännidele samuti rõõmustav välja, kus hooaja parimate hulgas on kolm eestlast: esimene – Denis Grabe, teine – Oliver Lepp ja kolmas – Kait Hinn, kes jagab kolmandat-neljandat positsiooni leeduka Henrikase Stroilisega. Team Olympic-Online liige Denis Grabe võitis tänavu Balti Pooli Liiga absoluutselt kõik etapid – Tartus, Kaunases, Riias ja Tallinnas. Nüüd on temast saanud ka kahekordne Baltimaade meister.

“See oli minu jaoks väga edukas hooaeg. Alati on hea mängida turniiril, kus saalid, lauad ja varustus vastavad kõrgele maailma tasemele. See on korraldajate ja toetajate poolt suur saavutus ning usun, et ka aastal 2013 jätkub meie piirkonnas pool-piljardi areng ja mängu populariseerimine,” ütles üliedukalt Baltic Pooli Liiga lõpetanud Denis Grabe.

“Ilma suurepärase meeskonna ja toetajateta ei oleks ma isegi unistada osanud nii tugeva turniirisarja edukast korraldamisest. Õnneks sain just kinnituse ka Olympic-Online’i poolt, et meie koostöö jätkub ka järgmisel aastal ning Balti Pooli Liiga areneb veelgi, kuid uuendustest oleks veel vara rääkida,” nentis Baltic Pooli Liiga üks korraldajatest Jüri Talu.

“On hea meel näha, kuidas meie, Eesti ja Läti Pooli Föderatsioonide ühistööna on pandud alus Baltikumi suurimale piljardisarjale. Sellised turniirisarjad motiveerivad ka noorsportlasi arenema ning loovad ka Eestis piljardist tõsiseltvõetava spordiala, nagu meie lähiriikides Soomes, Rootsis ja Poolas. Eestis on piljard saanud korraliku arengu osaliseks alles viimastel aastatel. Täna võib öelda, et nii meie piljardimängijate tulemuste osas kui spordialana tervikuna on Eesti Baltikumis juhtpositsioonil,” lisas Balti Pooli Liiga ja Eesti Pooli Föderatsiooni suurtoetaja Olympic-Online’i kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa.

Olympic-Online Balti Pooli Liiga finaalvõistlus toimus Vilniuses 27.-28. oktoobril.

Denis Grabe on individuaalarvestuses 16-kordne Eesti meister. 2011. aasta märtsis sai Grabe esmakordselt Eesti piljardispordi ajaloos Saksamaal peetud Euroopa meistrivõistlustel medali – pronksi. Grabe osalusel pääses 2011. aastal Eesti meeskond esimest korda ajaloos ka paarismängu maailmameistrivõistluste ehk World Cup of Pool finaalturniirile ning saavutas seal 9. koha.