Kui kaks esimest geimi läksid kindlalt (21:25, 17:25) EM-il neljandaks kerkinud Soomele, tekkis juba kartus, et mäng saabki kiirelt otsa.

“Tegime esimses geimis oma tüüpvea: kaitses ülesse toodud palle ei suutnud maha lüüa,” seletas Eesti koondise peatreener Avo Keel, tuues näiteks hetkeks sidemängija rolli sattunud keskblokeerija Janis Sirelpuu, kes kahel korral tõstis palli löömiseks nelja meetri peale.

Ent kolmandas geimis Eesti kosus. Seisult 12:11 enam edu käest ei antud ja diagonaalründaja Kristjan Sikaste õnnestunud hanitus kuulutas Eesti paremust 25:21. Ka neljandas geimis näitas Eesti võitluslikku mängu, lisaks Sikastele tegutses hästi tugeva pallinguga silma paistnud nurgaründaja Eerik Jago. Geim Eestile 25:22. Ent viiendas geimis panid soomlased oma paremuse maksma, võrdset mängu jagus seisuni 2:3. Seejärel 3:10, 6:12 ja kui Kristjan Õuekallas põrutas palli mitme meetri jagu auti, võisid põhjanaabrid huilata — 9:15 ja mäng 3:2 neile.

“Eks süües kasvab isu. Mitu punkti oleks võinud minna nii ja naa, aga ju me ei ole oma arengus veel seal maal,” sõnas Eesti kapten Veiko Lember.

Keel tunnistas, et viies geim näitas kätte klassivahe. “Meie tegime paar lubamatut viga ja oligi vahe sees,” märkis Keel. “Aga muidugi tõstis see mäng meie enesekindlust.”

Soome itaallasest treener Mauro Berruto pidas aga mängupilti koledaks. “Õnnitlen eestlasi võitlusliku mängu eest, kuid mulle see mäng ei meeldinud. Meie tegime 28 oma viga ja eestlased 32. Numbrid on uskumatud! Loodan, et turniiri käigus kosume.”

Eestile tõi Sikaste 24, Jago 16 ja üllatuslikult Ardo Kreegi asemel mänginud keskblokeerija Meris Merisaar 12 punkti. Soome parimad olid Mikko Oivanen 17, Olli Kunnari 16, Konstantin Šumov 14 ja kapten Tuomas Sammelvuo 12 punktiga.

Täna õhtul kohtub Eesti Ungariga, kaotuse korral on turniir eestlaste jaoks lõppenud.