Eurosarjas Challenge Cup esimeses kahes ringis bulgaarlaste ja kreeklastega võõrsil vihaseid viiegeimilisi lahinguid pidanud Selveri meeskonna eilset kolmanda ringi avamängu Prilepi 11 Oktomvri 2005-ga pole mõtet ülearu pikalt kirjeldada. Geimivõidud 25:10, 25:12 ja 25:16 räägivad ise enda eest. Selveri peatreener Avo Keel tunnistas, et tegemist oli hooaja kergeima kohtumisega — mänguaega jagus kõigile. Tekib küsimus, kuidas Prilepi klubi eurosarjas üldse mängib.

“Tuleb tunnistada, et loos oli meile tõeline jõulukingitus, sest ülejäänud klubid, kes CEV Cupilt meie sarja kukkusid, on hoopis tugevamad,” tunnistas Keel pärast sauna kütmist makedoonlastele.

Tänu sellele, et Skopje Rabotnicki Fersped jõudis mullu Top Teamsi sarjas Final Fouri, anti Makedooniale kaks kohta Challenge Cupist kraad kangemal CEV Cupil. Kuid nii Prilepi kui ka Skopje klubi said seal avaringis kaotuse ning langesid Challenge Cupil jätkanud 16 klubi vastasteks.

“Prilep võttis pakutu kohe vastu, kuid kogu austuse juures tuleb öelda, et sel noortele rajatud meeskonnal on eurosarja tasemeni tükk maad minna,” lausus Keel, kel ometi leidus ka paar sõna makedoonlaste kiituseks. “Hoolimata selgest jõudude vahekorrast vaidlesid nad näiteks ka ilmselgete punktide üle ja võitlesid lõpuni.”

Ei tohiks kahtlustki olla, et tuleval neljapäeval Tallinnas peetaval korduskohtumisel lahkuvad võitjana platsilt taas eestlased. “Ega seal suurt vahet ei ole, kas nad saavad siis 10 või 20 punkti,” ei usu ka Keel imedesse. Seda enam, et rahapuuduses vaevlevad makedoonlased tulevad Eestisse autodega.

“Nende eelarve ei luba lennukiga tulla. Ja nagu sellest veel vähe oleks: Läti ei andnud neile ka mingil põhjusel läbisõiduluba. Nüüd nad peavad sõitma maad mööda Poolasse ja sealt laevaga edasi Eestisse. Täitsa kahju neist.”

Kuid Challenge Cupi järgmises ringis ehk kaheksandikfinaalis Selverile enam hinnaalandust ei tehta — vastaseks tuleb Hispaania klubi Soria ja serblaste Belgradi Crvena Zvezda vahelise vastasseisu võitja.

“Hispaanlased mängisid sarnaselt meie avaringi vastase Sofia Levski Siconcoga eelmisel hooajal veel Meistrite liigas — need on juba teisest puust klubid,” tõsines Keel.