Austraalia olümpiakomitee ajaloolane Harry Gordon avastas nimelt, et 1904. aastal Saint Louisi OM-il Francis Gailey poolt võidetud neli medalit oli ekslikult omistatud talle kui USA sportlasele, aga tegelikult oli tegemist austraallasega, kirjutab sport.err.ee

Gordoni väitel kasvas Gailey üles rohelisel mandril Queenslandi osariigis. USA koondislaseks olla ta arvatud ekslikult kuna kandis ujumisvõistlustel San Francisco olümpiaklubi ujumisvormi.

Gailey võitis hõbemedalid 220, 440 ja 800 jardi ujumises. Lisaks pronksmedali ühe miili vabaltujumises.

"See on märkimisväärne avastus, sest St. Louisi mängudes ja tulemustes on alati kaheldud," sõnas spordiajaloolane Gordon. Kaasaegse olümpiaajaloo kolmandad olümpiamängud toimusid tõepoolest samal ajal St. Louisis peetud maailmanäituse varjus ning kestsid koguni viis kuud.

Segase süsteemiga võistlustel said paljud atleedid said oma olümpiamedalile tulekust teada alles medalit vaadates.

"Paljud võitjad ja medalistid arvati ameeriklasteks kuna nad lihtsalt kandsid USA värvides võistlusvormi," täiendas Gordon.

Tema sõnul on ajaloolaste ja statistikute rühm usinasti vaatamas üle 1900. aasta Pariisi OM-i ja 1904. aasta St. Louisi mängude tulemusi ning seal osalevate sportlaste rahvust. Seni ollakse avastanud juba üle kümne vea.