Lisaks kuninglikule MM-sarja etapile toimusid Olbias Itaalia GP raames ühe võistluse põhised maailmameistrivõistlused klassidele SKI GP2, SKI GP3, Runabout GP4 ja Runabout GP2. Esindatud oli 29 riiki ja osalema oli tulnud rohkem kui 140 pilooti.

Eestlaste jaoks kujunes kõige põnevamaks klassiks MM-sarja võimsaimate jettidega sõidetav Runabout GP1 klass. Meie ainus sõitja selles klassis Anton Pankratov andis kõva lahingu maailma tippude vastu, saavutades esimeses sõidus neljanda ja teises viienda koha. Pankratovil oli poolaka Wisniewskiga teise sõidu lõppedes võrdsed punktid, aga kuna poolakas oli teises sõidus Antonist eespool, läks etapi kolmas koht talle.

Mõlemad sõidud võitis Yousef Al Abdullrazzaq Kuveidist ja teiseks tuli Marcus Jorgensen Taanist. MM-sarja kokkuvõttes on Pankratov viiendal kohal.

Runabout GP4 klassis saavutas Mattias Siimann MM-i neljanda koha. Esimene start tal ebaõnnestus ja sõidust viies koht. Teises stardis sai Mattias hea lähte ning lõpetas sõidu kolmandana. Kolmandas sõidus käis kuni viimase ringini võistlus medali eest, aga sellel aastal pidi Mattias hispaanlasele Juan Carlos Martin Palaule paremust tunnistama. MM-tiitel läks Saksamaale Philip Salobirile.

SKI GP3 klassis startinud Mattias Reinaas sai esimeses sõidus kolmanda koha ja teise katkestas mootori purunemise tõttu. Kolmandaks sõiduks sai Mattias kasutada teist jetti, aga sõidus tuli kukkumine, mis langetas ta kokkuvõttes seitsmendaks. Mattiasele MM-ilt kokkuvõttes üheksas koht.

SKI GP2 klassis osalev vanameister Egon Üpraus sõitis stabiilselt läbi kõik sõidud ja kokkuvõttes saavutas MM-il seitsmenda koha.

SKI Ladies GP1 klassis ei olnud sellel võistlusel meie tüdrukutel õnne. Kätriin Nilbe on juba teist võistlust järjest otsimas viga oma jeti mootorist, aga seni ei ole olnud võimalik seda tuvastada. Kokkuvõttes eestlannale etapilt 14. koht. Elina Kaarneem sõitis oma sõidud läbi stabiilselt ja sai etapilt 13. koha.

Ennem Itaalia GP-d MM-sarja kolmandat kohta hoidnud Jasmiin Üprausil tuli teises sõidus katkestamine, kuna aku lõpetas töötamise ning kolmandas sõidus määrati talle segastel asjaoludel karistus, mis kukutas ta etapi kokkuvõttes kaheksandaks. MM-sarja üldtabelis on eestlasel nüüd neljandal kohal.

SKI GP1 klassis eestlaste käsi hästi ei käinud. Nii Markus Lutsokertil kui Marten Männil oli võistluse kestel ebaõnne ja kokkupõrkeid kaaskonkurentidega. Männil sai kokkupõrke tagajärjel vigastada põlv ning edasisest võistlemisest loobuti. Lutsokert lõpetas esimese sõidu 11. ja teise 9 kohal. Viimases sõidus sai viga tema jeti põhi ning ta suutis sõidu lõpetada 11. kohal. Kokkuvõttes Lutsokertile etapilt üheksas koht.

Itaalia GP raames toimus ka paralleelslaalomi MM-i teine ja viimane etapp, kus Jasmiin Üpraus võttis naiste arvestuses teise koha ja Markus Lutsokert oli SKI GP1 arvestuses kolmas. Kokkuvõttes sai Jasmiin Üpraus paralleelslaalomi MM-ilt hõbemedali.

MM-sarja järgmine etapp toimub oktoobris Hiinas.