Kõrgepalgalised jalgpallurid on kurjategijatele üsna kerge saak — meeskondade mängugraafikud on ju kõigile teada, vahendab sportnet.ee

Nüüd on mängijad hakanud turvamehi palkama ja endale massiliselt relvi soetanud. “Peame ennast kaitsma, oleme sihtmärgiks,” rääkis Tampa Bay Buccaneersi mängija Ronde Barber.

“Kui peaksin umbes pakkuma, siis arvan, et pooled mu meeskonnaslased kannavad relvi,” kommenteeris Tennesse Titansi ridadesse kuuluv Kevin Mawae (pildil). Selles meeskonnas mängib ka Eestist pärit Michael Roos.

Mängijad kurdavad ka selle üle, et NFL ei luba neil relvi treeningutele ja mängudele kaasa võtta. “Mul on kodus kõikvõimalikud turvameetmed kasutusel, aga kui ma mängult tulen ja parklas autosse istun, ei ole mul end millegagi kaitsta. Ka kurjategijad teavad seda,” muretseb Jacksonville Jaguarsi mängumees Fred Taylor, kelle meeskonnakaaslast Richard Collieri tulistati eelmisel aastal röövimise käigus.

Houston Texansis mängiv Dunta Robinson langes oma kodus röövimise ohvriks. “See oli mu elu kohutavaim hetk. Mul oli relv näos ja ma suutnud uskuda, et see juhtub minuga,” meenutas ta. “Mis järgmiseks, kas varsti röövitakse kellegi laps ja esitatakse lunarahanõue?” vaatab Robinson murelikult tulevikku.