Kogunemine toimub igal reedel kell 19:30 Vabaduse väljakul, Jaani kiriku ees, kust starditakse üheskoos kell 20.00 ning kuhu finiseeritakse orienteeruvalt kell 23.00. Iga reede sõidetakse läbi kindel marsruut, sel reedel liigutakse Kakumäe suunas.

Friday Night Skate’i peakorraldaja Tõnis Paalme sõnul on rulluisu reedetest oodatud osa võtma kõik rulluisuhuvilised, kes vähegi uisutada oskavad. „Sõiduoskuse tase ja stiil pole oluline, kuid pidurdamisoskus tuleb kasuks,” sõnas Paalme.

Õhtu jooksul läbitakse keskmiselt 20 kilomeetrit. Tempo ei ole kiire, tehakse mitmeid puhkepeatusi ning arvestatakse kõigiga. Kaasa tuleks võtta rulluisud ja isikut tõendav dokument.

Algselt sõprusringkonnaga uisutamas käimisest on tänaseks kasvanud menukas vabaaja veetmise üritus, millest on igal reedel oodatud osavõtma üle 100 inimese. Rahvaarvu rohkust silmas pidades on peatumiseks ja liikumiseks välja töötatud vilesignaalid ning organiseeritud oranzides helkuri vestides staff meeskond, kes stop märkidega uisutajate teekonna turvaliseks teevad.

Osalejatele on välja pandud ka auhinnad, igal reedel loositakse osalejate vahel välja kinkekaart. Samuti jagatakse osalejatele Tallinn Liigub! žetoon, mille kogujate vahel loositakse aasta lõpus välja hulgaliselt spordivarustust ja spordibaaside vabapääsmeid. Loosimises osalevad kõik, kes on saatnud 10. oktoobriks Tallinna Spordi- ja Noorsooametisse (Vabaduse väljak 10B, 10146 Tallinn) 20 žetooni.

2005. aasta suvel käivitatud programmi Tallinn Liigub! eesmärgiks on koostöös Eesti Olümpiakomiteega tõsta terviseliikumise ja –spordi alast teadlikkust, arendada sportimis- ja liikumisvõimalusi. Samuti on eesmärgiks motiveerida spordiklubisid ja -organisatsioone korraldama terviseliikumiseüritusi, pakkumaks aktiivse, jõukohase ja tervistava tegevuse võimalust erineva kehalise ettevalmistusega elanikele.