Esimese vooru järel olid liidrid Itaalia ja Poola, mõlemad 0 karistuspunktiga. Kolmandal kohal oli Norra 13 karistuspunktiga, 4.-7. Kohal olid Eesti, Leedu, Soome ja Rootsi, kõik 16 karistuspunktiga. Teise vooru pääses ka Läti võistkond 24 karistuspunktiga, Venemaa loobus teises voorus võistlemisest.

Eesti meeskonda kuulusid Rein Pill ja A Big Boy, Tiit Kivisild ja Cinnamon, Gunnar Klettenberg ja Pauline ning Hanno Ellermann ja Poncorde. Teises voorus, kus iga võistkond paneb välja kolm sõitjat, jäi meie meeskonnast välja Hanno Ellermann. Tulemus - Tiit ja Rein puhas sõit, Gunnar 12 karistuspunkti (kokku 28) ja neljas koht Norra (21 karistuspunkti kokku) järel.

Itaalia ja Poola sõitsid teise vooru võrdselt, mõlemal 8 karistuspunkti, mistõttu toimusid ümberhüpped kummagi meeskonna ühe esindaja vahel. Võitjaks tuli Poola, Itaalia jäi 4 karistuspunktiga teiseks.

Võistluste esimese päeva põhisõidu 140 cm parkuuris Tere auhindadele võitis itaallane Emanuele Gaudiano hobusel Lacky 24, teiseks tuli poolakas Grzegorz Psiuk hobusel Sobieski Ambrosio ja kolmandaks samuti poolakas Jacek Zagor hobusel Tyrone.

Parima eestlasena saavutas Rein Pill hobusel A Big Boy kuuenda koha. See sõit oli ka Eesti meistrivõistluste arvestuses esimene osavõistlus, mille võitis Rein Pill hobusel A Big Boy, teiseks tuli Tiit Kivisild hobusel Cinnamon (11.) ja kolmandaks Urmas Raag hobusel Axel du Beaumont (12.).

Eesti meistrivõistluste teine osavõistlus toimub pühapäeval, 13. juulil võistluste Grand Prix raames.