Kui varasematel aastatel oli täis- ja poolpikkadele triatlonitele keskenduv Kotšegarov domineerinud Eesti meistrivõistlustel pealtnäha mängeldes, siis seekord kujutas tiitli kaitsmine endast määratult raskemat ülesannet. Põhjuseks viimasel hetkel startimise kasuks otsustanud ja olümpiadistantsidele spetsialiseerunud Aleksander Latin, kel tänavu samalt distantsilt ette näidata Euroopa mängude neljas koht ning hooaja esimesest poolest ka korralikud esikahekümnekohad maailmakarikaetappidelt.

Et võistlusdistantsidest tulenev spetsiifika on kahe tipptriatleedi vahel sedavõrd erinev, sai selgeks juba avaala esimestest meetritest. Pirita lahel toimunud mereujumisel näitas Latin võrreldes teiste 138 startinuga täiesti omaette klassist kiirust, kulutades 1,5 km ujumisdistantsi läbimiseks kõigest 18 minutit ja 27 sekundit. Tõsi, sekund varem oli ujumisega ühele poole saanud ka meie eliitraudmees Marko Albert, kuid Ironmani EM-ist taastuv Albert startis Tallinnas seekord võistkonna koosseisus.

Individuaalarvestuses oli Sassi edu teiste ees kasvanud aga mäekõrguseks – enam kui 2 minutiga kaotasid teise ja kolmandana vahetusalasse jõudnud Hans Korman ja Arthur Kooser, neljandana ja kolm minuti hiljem jõudis rattarajale tiitlikaitsja Kotšegarov.

40 km rattadistantsil jõudude vahekord Latini ning peagi teiseks tõusnud Kotšegarovi vahel küll ühtlustus, ent isegi rattasadulas suutis päeva parima aja välja sõita ikkagi olümpiapiletit jahtiv Latin. Kahest kangest tagapool käis samal ajal vihane rebimine pronksmedali nimel. Lisaks korraliku ujumise teinud Kormanile ja Kooserile, olid oodatult konkurentsi tõusnud tänavuse hooaja karikasarja üldliider Harri Sokk, samuti Emeri Lepp ja Mart Suurkivi.

Võitjas polnud täna aga mingisugust kahtlust. 28-aastane Latin jäi meheks teiselt planeedilt ka jooksurajal, läbides 10 km distantsi ainsana ajaga alla 35 minuti. Latini lõppaeg 1:46.54 oli tervelt 4 minutit ja 3 sekundit parem teisena finišeerinud Kotšegarovist. Kolmandal osaalal ainsana Latinile võrdväärset jooksukiirust pakkunud Suurkivi võitles ennast pronksile, jäädes omakorda Kirillist maha 3 minutit ja 46 sekundit.

Naiste võistlusel oli ettearvatavalt oodata Kaidi Kivioja jõudemonstratsiooni ning viimast Rakverest pärit esitriatleet pealinnas ka pakkus, võites oma neljanda Eesti meistritiitli enam kui 13 minutilise eduga järgnevate konkurentide ees. Sarnaselt Latiniga tegi Kaidi asjad selgeks juba ujumisetapil, kus vahe teisena veest väljunud Alma Sarapuu ees oli kärisenud juba enam kui kolme ja poole minutiliseks.

Kaidi lõppaeg finišis oli 2:01.37, mis võistluse üldkokkuvõttes tähendas koguni seitsmendat kohta. Aastal 2013 Eesti meistritiitli võitnud Alma Sarapuu lõpetas täna Tallinnas teisena (aeg 2:14:45), kolmandana saabus finišisse Kerti Kesküla ajaga 2:20:45.

Lisaks olümpiadistantsi meistritiitlile selgitati Tallinn Triathloni tegusa võistluspäeva jooksul Eesti parimad ka laste, noorte ja kaitseväelaste arvestuses.