Juhansonile on Lanzarote triatlon elu seitsmes, kokku on ta täispikka triatlonit läbi sportlaskarjääri läbinud 16. korral.

Täispikk triatlon - 3,8 km ujumist, 180 km ratast ja 42,195 km jooksu - kestab eeldatavalt ligikaudu 9 tundi, mida Juhanson alutab numbri all 7, mis on tema eelmise aasta koht sel võistlusel. Sel aastal on plaan jõuda kolme esimese hulka, mis annab automaatselt koha oktoobris toimuva täispika triatloni maailmameistrivõistlustele Hawaii Ironman.

"Ilmastikuolud stardipaigas Puerto del Carmenis on suurepärased, hetkel on 25 kraadi sooja ja suhteliselt tuulevaikne. Minu jaoks on oluline ujumises oma tulemus ära teha! Rattal tunnen ennast  stabiilselt ja kui kõik hästi läheb, peaksin peale ratast olema ilusti pildis. Siis jääb vaid jooks, mis on alati üllatusterohke olnud", sõnas 2006. aastal Lanzarotel võidutsenud triatleet.

"Kuigi ettevalmistus viimase nelja nädala jooksul pole kuigi veenvalt sujunud, on hetkel meeleolu hea ning isegi minu ujumiskombinseoon peaks täna õhtuks kohale jõudma", naljatles Ain-Alar.

"Kindel eesmärk kolme hulka tulla. Rada on tuttav - 2 ringi 1,9  km ujumist, rattasõit kulgeb ümber saare ning neli 10,55 km pikkust jooksuringi", ütleb Ain-Alar.

Kokku läheb võistlusrajale ligikaudu 1500 sportlast. Võisltust on võimalik jälgida www.ironman.com