Lisaks Ain-Alarile võtavad sel aastal võistlusest osa kindlasti ka selle ala tuntud tegijad Mustapha Akoudad Safout Hispaaniast ja Benjamin Ward Suurbritanniast.

„Juba praegu on võistlusele registreerunud ligi 30 välisvõistlejat, seega on oodata rahvusvahelist mõõduvõttu. Tean, et paljud välisvõistlejad jäid aasta tagasi väga rahule ja lubasid ka sel aastal taas platsis olla,“ sõnas Ain-Alar.

Ühtlasi selgub 5. augustil, kes on Eesti meister triatloni poolpikal distantsil.

Ain-Alari sõnul on Paide võistluse eesmärgiks tutvustada triatloni kui võimalust ühendada kolm suvel enamharrastatavat spordiala ning anda kõigile võimalus osaleda triatloni võistlusel.

„Kõige olulisem on see, kui palju me suudame noori motiveerida. Triatloni läbitegemine kokkuvõttes ei ole midagi võimatut, kõike ei pea ju metsikus tempos tegema,“ lisas Ain-Alar.

Paide Triatlon on mõeldud nii proffisportlastele kui harrastajatele. Võistlus toimub 5. augustil 2007 a. Paides (Paide tehisjärv, Vallimägi ja Paide lähiümbrus). Noorte distantsil on kavas 190 m ujumine + 9 km rattasõit + 2,1 km jooks ning põhidistantsil ehk poolpikas triatlonis 1,9 km ujumist + 90 km rattasõitu + 21 km jooksu.

Poolpikast triatlonist on võimalik osa võtta ka 3-liikmelise meeskonnana.