Kui 1000 meetri distantsil oli ta esimene, kes poodiumilt välja jäi, siis poole lühemal maal 500 meetri sprindis võttis ta tugevas külgtuules väärtusliku võidu.

Tiina Hodakovi õpilane oli säranud ka 1000 m eelsõidus, kus finaaliks enam teravust ei jätkunud. Seekord läbis ta distantsi väga ühtlaselt ja Karlsoni tugeva lõpu vastu lõunanaabrite ässadel rohtu ei olnud.

Teise esikoha tõi meile olümpiamängude kohta jahtiv neljasüst Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi, kes põnevas lõpuheitluses lõid Läti tunnustatud sprintereid.

“Just selliseid sõite, kus võitja otsustatakse viimastel tõmmetel oligi meie neljasele väga vaja,” ütles koondise peatreener Peeter Becker. “Vastupidavust neil on, seekord näidati, et ka kiiruses on reserve - ja mis põhiline, need realiseeriti.”

Väga lähedal oli võidule ka meie kahesüst Sula-Alupere. Fotofiniš jättis nad küll teiseks, ent ometi oli see meeste selle hooaja parim sõit. Kaspar Sula lisas sellele veel kolmanda koha ühesüstal.

“Päevad kujunesid väga pikaks, järve ääres tuli olla kuni 10 tundi päevas ja selle jooksul oli 6-7 starti,” lisas Becker. “Just sprindis on lätlaste tase väga kõrge, ma ei üllatu, kui nad MM-lt mitu medalit võtavad. Meile oli see väga vajalik võistlus ja mis põhiline - kodule lähedal.”

“Viimane kuu enne MM-i on otsustava tähtsusega ja siin on iga päeva vaja väga täpselt planeerida. Ettevalmistus jaguneb meil Viljandi ja Otepää vahel ning motivatsiooni puudust meestel ei ole,” ütles Becker.

Enne 20. augustil Itaalias Milanos algavaid maailmameistrivõistlusi tehakse veel viimane tuleproov Eesti meistrivõistlustel, mis toimuvad 8.-9. augustini Harku järvel.