Visal pärnakal jagus taas jõudu kahele distantsile. 500m võitles Karlson end eelsõidust poolfinaali ja veel edasi B-finaali, kus oli kaheksas. Ühtlasi sõitis 24-aastane Karlson uue isikliku rekordi 1.51,781. Kokkuvõttes andis see 17. koha.

1000m distantsi keskosa nõuab päris kõvasti lihvimist, sest seal oli ajakaotus liidritele kõige suurem. Eesmärgiks võetud finaalikohast jäi puudu 1,2 sekundit.

“Uue aeruga on kiirus tõusnud, edaspidi pean kõvasti arendama kiiruslikku vastupidavust. Pika distantsiga olen rahul aga suve arenedes keskendun rohkem 1000 meetrile,” ütles Karlson.

Esmakordselt tegi täiskasvanute konkurentsis MK-etapil kaasa meie parim noor Deniss Tihhomirov. Kui 1000m distantsil piirdus 19-aastane tallinlane eelsõiduga, siis poole lühemal võistlusmaal surus ta end poolfinaali.

Päris kindlasti nõuab meestega konkureerimine veel kogemusi, aga ainest noormehes on ja mine tea, kui kiirus paraneb, võib-olla kutsub Karlson ta kahepaati – aeg näitab.

Meie süstasprinteril Kaspar Sulal oli sõel kõige tihedam. 200m sprindis oli tartlasel tal koguni 54 konkurenti. Sponsorite abil soetatud uus paat vajab kindlasti veel harjumist, aga vajalik stabiilsus on juba leitud.

Eelsõidust edasipääsuga probleeme ei olnud, tee tõusis aga püsti poolfinaalis. Vaatamata sellele, tuli uus isiklik rekord - 35,675. See tagas pääsu C-finaali, kus Sula oli 0,206 sekundit aeglasem. Saavutatud viies koht oli kokkuvõttes 23. tulemus.

“Sprint on halastamatu ja vigu ei andesta. Igal sajandikul on suur tähtsus - võimete poolest olen valmis sõitma B-finaali esikolmikusse. Igal juhul enesekindlus selle etapiga kindlasti kasvas. Aeg on treenitus tulemuseks realiseerida,” rääkis Sula.

Järgmise suurvõistlusena on aerutajatel kavas 21-30. juunini toimuvad Euroopa mängud Minskis.​