Ants Antsoni kuldmedal 1500 meetri kiiruisutamise distantsil Innsbruckis 6. veebruaril 1964. aastal oli üldse ajaloos esimene eestlase võidetud taliolümpiamängude medal. Selle tähistamiseks korraldati laupäeval Adaveres kohaliku spordielu edendaja Väino Treimani eestvedamisel juba 15. korda kiiruisutamisvõistlust Kuldne 1500.

Võistluste avamisel peetud kõnes märkis Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli, et igal olümpiamedalil, mille ühe väikese rahva esindaja võidab, on hindamatu väärtus. „Meil kõigil on vaja kangelasi ning meie kiiruisutajate õnneks on meil olümpiavõitja Ants Antson, kelle saavutusi eeskujuks seades maailmaareenile pürgida,“ ütles Seli. „Samuti väärivad tunnustust kohaliku spordielu eestvedajad, nagu selle võistluse peakorraldaja Väino Treiman, kes on Eesti kiiruisutamise püsimisse aastakümneid panustanud. Tänu Väino Treimani tööle on meie kiiruisutamine jälle jalgele tõusmas – esimest korda üle 75 aasta võistles Eesti esindaja, Saskia Alusalu, kiiruisutamise Euroopa meistrivõistlustel.“

Enne võistluste algust kirjutasid Eesti Olümpiakomitee, Jõgevamaa maavalitsuse, Põltsamaa vallavalitsuse ja Jõgevamaa Spordiliidu Kalju esindajad alla spordimeisterlikkuse treeninggrupi lepingu pikendamise leppele kuni 2016. aasta lõpuni. Maakondlike spordimeisterlikkuse gruppide loomist alustas EOK 2010. aastal ning Jõgevamaa ühes Tartu- ja Viljandimaaga olid esimesed kolm maakonda, kes projektiga liitusid. Projekti eesmärk on tõsta kohalike omavalitsuste osa noorte saavutusspordi edendamisel ja luua andekatele noortele ning pühendunud treeneritele paremad tingimused.