Cretu tänas ingliskeelses kõnes muuhulgas oma meeskonda ja perekonda ning lõpetas oma haarava sõnavõtu puhtas eesti keeles: "Ükskord me võidame niikuinii!"

„Eesti keelt on kindlasti raskem selgeks õppida kui Kristjanit võita,” tunnistas Cretu hiljem. „Eks ta üllatas, sest teised nominendid olid väga suured nimed. Eks suur osa oli võrkpalliperekonna edul, miks välismaalane parimaks treeneriks valiti.”

Cretu rääkis, kuidas ta sai 2014. aastal tunda, mida tähendab sport pisikesele Eestile: „Atleete austatakse ja nemad teevad kõik, et võita, rahvalt tuleb suur energia. Minu võit oli eelkõige vajalik tuleviku jaoks, aga praegu ma puhkan ja olen koos perega.”

Aasta treeneri Kristjani andis Creţule üle jalgpallitreener Roman Ubakivi, kelle õpilaste hulka on kuulunud ka Mart Poom, Marko Kristal ja Martin Reim.

Gheorghe Creţu juhendamisel jõudis Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondis Maailma Liiga III grupi finaalturniiri võiduni. Euroopa meistrivõistlustel Poolas saavutati 13. koht.

Creţu on läbi aegade kolmas välismaalane, kes Eesti aasta treeneri auhinna pälvib. 2004. aastal teenis Kristjani Jüri Jaansoni treener Igor Grinko ning 2007. ja 2008. aastal Gerd Kanteri treener Vesteinn Hafsteinsson.

Aasta treener selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Eesti aasta sportlaste valimisel tegid spordifännid valiku ligi 65 000 korral, spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 66 ja spordiajakirjanikke 45.