2009. aasta parimaks naissportlaseks tunnistati Ida Politseiprefektuuri politseikontrolli büroo komissar Jelena Všivtseva, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi suusatamises ja jalgrattaspordis. Teisele kohale tuli Põhja Politseiprefektuuri Kesklinna politseiosakonna konstaabel Moonika Aava (kergejõustik) ning kolmandale Kaitsepolitseiameti komissar Epp Käpa (suusatamine).

Meestest pälvis 2009. aasta parima sportlase tiitli Põhja Politseiprefektuuri korrakaitseosakonna vanemkonstaabel Allar Raja (sõudmine), kes sel aastal on võitnud Euroopa meistrivõistlustel esikoha ja Maailma meistrivõistlustel pronksi paarisaerulisel kahepaadil. Paremuselt teiseks tunnistati Julgestuspolitsei teenistusosakonna personalitalituse juhtivkonstaabel Ain Muru (laskesport), kes hoidis aasta sportlase tiitlit 2007. ja 2008. aastal. Kolmandale kohale tuli Ida Politseiprefektuuri Rakvere kriminaaltalituse politseijuhtivinspektor Olav Karu.

Sportliku visaduse tiitliga pärjati Ida Politseiprefektuuri Rakvere politseiosakonna juhtivkonstaabel Sirje Eirand ja Politseiameti rahandusosakonna raamatupidamistalituse juhataja Heldur-Valdek Seeder.

„Igapäevane politseitöö on nii vaimselt kui füüsiliselt väga raske. Tööga kaasnevaid pingeid aitab kõige paremini maandada järjekindel spordiga tegelemine," ütles Eesti Politsei Spordiliidu president Kalle Laanet. „Seetõttu oleme alates 2001. aastast tunnustanud neid politseisportlasi, kes on leidnud endas tahet ja järjepidevust spordiga tegelemiseks," lisas ta.

Politsei aasta sportlaste ja sportliku visaduse tiitli saajad selgitati välja politseiasutuste teenistujate ja politseiõppeasutuse politseikadettide hulgast, kes on 2008 - 2009. aastal saavutanud väga häid sporditulemusi, osalenud aktiivselt Eesti politsei meistri- ja auhinnavõistlustel ning kelle sporditegevus on olnud eeskujuks teistele kolleegidele.