Meeste arvestuses pälvis maksimumpunktid maailmameister Gerd Kanter, kellele järgnesid käesoleva aasta Briti vormel-3 sarja parim Marko Asmer ning maailmameistrivõistlustel purjetamises Laser-klassis pronksmedali võitnud Deniss Karpak, vahendab ETV Sport.

Naiste arvestuses oli parim maailmameistrivõistlustel vehklemises pronksmedali võitnud Irina Embrich, kes edestas Euroopa juunioride meistriks kolmikhüppes tulnud Kaire Leibakut ning südika hooaja teinud tennisist Kaia Kanepit.

Aasta treeneriks tunnistati Vesteinn Hafsteinsson. Tulemuslik hooaeg oli ka Tatjana Jaansonil ja Anna Levandil, kes olid treenerite arvestuses vastavalt teisel ja kolmandal kohal.

Aasta parimaks võistkonnaks tunnistati MM-võistlustel pronksmedali võitnud sõudmise paarisaeruline kahepaat koosseisus Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson. Sõudjatele järgnesid rannavõrkpalli paar Kristjan Kais ja Rivo Vesik ning maailmameistrivõistlustel U-23 klassis maailmameistriks tulnud kaheksapaat koosseisus Rauno Talisoo, Alo Kuslap, Martin Absalon, Sten Villmann, Artur Maier, Alvar Räägel, Jaan Laos, Andrus Sabiin ja roolis Nikita Lunin.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti Deniss Karpak, kellele järgnesid Kaire Leibak ja Rein Taaramäe.

2007. aasta kolm edukaimat spordialaliitu on Eesti Kergejõustikuliit, Eesti Sõudeliit ja Eesti Vehklemisliit.

Valimiste lõpptulemus selgus interneti vahendusel toimunud rahvaküsitluse, spordiliitude hinnangute ja spordiajakirjanike valikute liitmisel.

2006. aastal tunnistati spordiajakirjanike, spordialaliitude ja rahvahääletuse kokkuvõttes aasta sportlasteks Kristina Šmigun ja Andrus Veerpalu, võistkonnaks paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Igor Kuzmin ja Allar Raja ning treeneriks Anatoli Šmigun.