Parim noormees Hendrik Tamm on kahekordne Eesti meister ning parima neiu tiitli saanud Anneli Trees kolmekordne Eesti meister.

„Need neli parimat valiti välja väga paljude tugevate ja väga heade oskustega kabetajate hulgast,” ütles Eesti Kabeliidu president Janek Mäggi. „Mul on hea meel, et ala kandepind on aastate jooksul nii palju kasvanud. Sellesse aastasse jäi ka kaks organisatoorset tippsündmust – Euroopa meistrivõistlused meestele ja naistele ning noorte maailmameistrivõistlused vanuserühmas 10-13 eluaastat. 2014. aasta oli Eesti kabele viimaste aastate tegude- ja saavutusterohkeim, kui sportlikele tulemustele lisaks arvestada ka võistluste korraldamised.”

„Aasta parimate valik ei olnud tõesti lihtne ning nii mõnigi väga kõva tegija peab järgmisel aastal veel rohkem pingutama, et aasta parima tiitlit saada,“ sõnas Eesti Kabeliidu asepresident Tarmo Tulva. „Lisaks parimatele tahan tunnustada ka liitu ennast, sest oleme sellel aastal oma korraldamise pädevust tublisti tõestanud – tahame spordimaailmas olla ka võistluste korraldamises kõrgel tasemel ning mitte ainult saavutusmedaleid püüda. Tublisid kabetajaid tuleb iga aastaga aina juurde ning ootan põnevusega, mida uut ja huvitavat toob Eesti kabele ja mängijatele kaasa 2015. aasta.“