“Seekordne kabeaasta oli meie jaoks erakordne esmalt suurturniiride tõttu – Tallinnas toimusid nii juunioride maailmameistrivõistlused kui Euroopa meistrivõistlused ning Euroopa meistrivõistlused välkkabes,” rääkis Eesti Kabeliidu ja Euroopa Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi. “Samuti otsustas tänavu Tallinnas toimunud Euroopa Kabeföderatsiooni kongress minu tagasivalimisega, et Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor jääb Tallinnasse ka järgnevaks 4 aastaks, mis on suurim tunnustus Eesti kabele ning aastail 2007-2011 tehtule Euroopa kabe juhtimisel ja suunamisel. Eesti on võimekas nii kabes kui ka kabeelu organiseerimisel.”

Kabeliidu tänavuse tunnustuse pälvisid naiste seas Kaari Vainonen – kolmekordne Eesti meister vene kabes ja kahekordne hõbeda omanik rahvusvahelises kabes ja meeste seas Arno Uutma – kahekordne Eesti meister vene kabes. 2011. aasta parim kabeneiu on Maria Jõesoo – kahekordne Eesti meister rahvusvahelises kabes (pisikadetid ja minikadetid), Eesti meister vene kabes (pisikadetid), kahekordne hõbemedali omanik vene kabes (minikadetid ja kadetid); parima noormehe tunnustuse pälvis aga Hendrik Tamm – kahe vanusegrupi Eesti meister vene kabes (kadetid ja juuniorid) ja hõbemedali omanik rahvusvahelises kabes (kadetid).

Rahvusvahelise kabekohtuniku tunnistuse saab Lembit Vahesaar ja Ülemaailmse Kabeföderatsiooni FMJD kohtuniku tunnistuse Villem Lüüs.