Tegemist pole kindlasti kogu maailma spordiajaloo suurimate valetamistega, kuid omajagu märkimisväärsed on alljärgnevad küll.

1980. aastal võitis Bostoni maratoni 26-aastane Rosie Ruiz, läbides distantsi kõigi aegade kolmanda ajaga. Imekombel oli Ruiz kummaliselt ergas pärast võimast esitust. Lähemal vaatlusel selgus, et Ruiz tegi maratonist kaasa vaid viimased poolteist kilomeetrit.

Mike Tyson ütles enne profipoksi raskekaalu tiitlimatši Lennox Lewise kohta: "Ma tahan ta lapsed ära süüa!" Tyson ei teadnud, et Lewisel polnud lapsi!

Diego Maradona 1986. aasta MMi "Jumala käsi", kui Argentiina Inglismaa turniirilt jalgpallimeistri käelöögiga välja lülitas. Maradona tunnistas tegu ja vabandas 22 aastat hiljem.

1936. aasta Berliini olümpial saavutas Dora Ratjen naiste kõrgushüppes neljanda koha. Kuid tegemist oli hoopis Heinrich Ratjeniga - naisena esinenud mehena. Der Spiegelis avaldatud loos selgus aga, et vanemad polnud talle kunagi öelnud, et ta mees on.

Ali Dia on endine Southamptoni jalgpalliklubi mängumees. Platsile joostes selgus, et ta ei oska absoluutselt jalgpalli mängida. Mees oli palganud endale võltsagendi, kes end klubi peatreenerile endise FIFA aasta mängija George Weah´ina esitles ning mängumeest edukalt soovitas.

USA pesapalliliigaklubi Toronto Blue Jays´i peatreener Tim Johnson motiveeris oma mängijaid oma lugude ja kogemustega Vietnami sõjast. Meeskond võitis sel aastal tiitli, kuid Johnson polnud kunagi Vietnami sõjas osalenud. Mees tunnistas selle hiljem üles ja vabandas.

USA kergejõustiku endine legend Marion Jones tunnistas, et kasutas Sydney olümpia ajal steroide. Jones jäi ilma kõigist viiest medalist (kolm kulda ja kaks hõbedat) ning pidi kuus kuud vanglatrellide taga istuma.

Minnesota Timberwolves valis 2011. aasta draftis endale 21-aastase Tanguy Ngombo Katari korvpalliliigast. Peagi selgus aga, et mees on hoopis 26-aastane ning koduklubis pikka aega kõva tegija.