Käesoleva aasta esimeseks poolaastaks määrati haridusstipendium 23 sportlasele 19 spordialalt kogusummas 19 656 eurot.

Haridusstipendiumite komisjoni liikme Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Madis Lepajõe sõnul on toetusmeede oma vajalikkust läbi aastate õigustanud: "Nii nagu sport, on ka õppimine elukutse omandamiseks väga nõudlik ja pühendumist nõudev protsess. Paralleelselt mõlemas valdkonnas parimat saavutada ei pruugi olla alati võimalik. Seetõttu tuleb ette olukordi, kus eesmärkide täitmise nimel on tippsportlased otsustanud oma õppekoormust vähendada või lükkavad edasiõppimise plaanid tulevikku.

"Nii on nendel sportlastel aga väga keeruline omandada kõrg- või kutseharidust tasuta, st püsida täiskoormusega õppijatega samas ajakavas. On hea meel, et aastate jooksul on sajad Eestit esindanud sportlased saanud võimaluse jätkata haridusteed endale sobival ajal ja omandada soovitud kõrg- või kutseharidus. Haridusstipendiaatide seas on olnud nii olümpiamängude kui teiste rahvusvaheliste tiitlivõistluste medaliste, paljukordseid rahvuskoondislasi ja rekordite püstitajaid. See annabki kindluse öelda, et ühine toetusmeede õigustab ennast ja on ka edaspidi vajalik," jätkas Lepajõe.

Toetuse saajate seas ka Jaak Mae ja Kaarel Nurmsalu

2016. aasta kevadsemestri stipendiaadid on: Kristen Kivistik (jalgrattasport), Tanel Paabo (karate), Klen-Kristofer Kaljulaid (judo), Kerttu Jallai (korvpall), Toomas Kollo (suusatamine), Jaak Mae (suusatamine), Martin Siller (allveeujumine), Anastassia Kovalenko (motosport), Meelis Kiisk (laskmine), Valentin Bassov (veemoto), Gaia-Marianna Salm (vehklemine), Saimon Sutt (korvpall), Kaarel Nurmsalu (kahevõistlus), Kaari Kink (võistlustants), Märten Pajunurm (jalgpall), Mario Saunpere (sulgpall), Kaur Kuslap (sõudmine), Henri Roihu (purjetamine), Kätlin Tõllasson (kergejõustik), Anneli Preimann (vibu), Jan Treier (laskesuusatamine), Sirli Hanni (laskesuusatamine), Meril Beilmann (laskesuusatamine)

Stipendiaadid valis välja EOK stipendiumikomisjon koosseisus Madis Lepajõe ja Epp Rebane Haridus- ja Teadusministeeriumist, Margus Klaan Kultuuriministeeriumist, Ants Veetõusme Eesti Akadeemilisest Spordiliidust ning Martti Raju ja Siim Sukles Eesti Olümpiakomiteest.

2003. aastast EOK ja HTM-i koostöös välja antav haridusstipendium on osa noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitustoetuste projektist. Stipendiumi saavad taotleda praegused ja endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumikonkurss toimub kaks korda aastas. Eelmisel, 2015. aastal toetati kahel semestril kokku 60 sportlase õpinguid.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted