Pistorius hakkab seal aega veetma ka sel juhul, kui kohus keeldub mehele kautsjonit määramast. Mis on üsna tõenäoline.

Pretoria vangla puhul on tegemist tohutu ehitisega linna äärealas, kus ühte 9x3 meetrisse kongi mahutatakse 17 kinnipeetavat. Kongis puudub ventilatsioon ning seal "resideeruvad" inimesed kannatavad pidevalt vägivalla ning vägistamisohu käes.

"Lõuna-Aafrika vangla on äärmiselt ülerahvastatud ning kurikuulus vägivalla poolest. On kindel, et kõik puuetega inimesed võetakse seal sihikule," lausus tuntud kriminoloog Laurie Pieters Telegraphile. "On väga võimalik, et vangla peab Pistoriuselt võtma tema tehisjalad, sest teised kinnipeetavad võivad neid relvadena kasutama hakata. Tõenäoliselt peab Pistorius hakkama elama ratastoolis, mis piirab tema liikumisvõimet ning teeb ta kergeks märklauaks."

Mitmed kinnipeetavad on vangla kohtusse kaevanud ebainimlike elamistingimuste tõttu. Üheks kaebajaks on noormees, kes korduva vägistamise järel HIV-viirusesse nakatus.

Pretoria vangla on Lõuna-Aafrikas kurikuulus, sest just seal hukati aparthei poolt aastatel 1948 kuni 1990 kõik poliitvangid. Fotol olev Pretoria vangla võllaruum avati Lõuna-Aafrika Vabariigi poolt 2011. aastal, mälestamaks seal poodud poliitvange.