EOK presidendi Neinar Seli sõnul kasutatakse seda raha 12 sportlase olümpiaettevalmistusega seotud kulude katteks. „Tegemist ei ole sportlase palga või spordialaliidule makstava toetusega, vaid see stipendium on lisaraha konkreetsetele sportlastele Rio olümpiamängudeks valmistumisel. Kuna Sotši olümpiamängude kogemus näitas selgelt, et taustajõud on tänapäeva tippspordis üha olulisemad, siis kasutavad alaliidud seda raha just valitud sportlaste taustajõududega seotud kulude katteks, et treeningprotsessi efektiivsemaks ja kvaliteetsemaks muuta,“ ütles Seli.

EOK väljavalitud sportlaste käsutuses on kahe aasta jooksul ehk kuni 31. augustini 2016 igakuine stipendium 520 eurot (700 dollarit), kahe aasta peale kokku ligi 186 580 eurot (251 600 dollarit). Seda on suurusjärgus 50 000 euro võrra rohkem kui Londoni olümpiamängude eel, siis toetas ROK Eesti sportlasi ligi 139 000 euroga (188 800 dollariga).

Solidarity stipendiumit hakkavad saama judokas Grigori Minaškin, kergejõustiklased Gerd Kanter, Liina Laasma ja Rasmus Mägi, maadleja Heiki Nabi, purjetajad Deniss Karpak ja Karl-Martin Rammo, sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ning vehklejad Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Nikolai Novosjolov.

ROKi Solidarity programmi eesmärk on võrdsustada suurte ja väikeste riikide sportlaste tingimusi olümpiamängudeks valmistumisel. Solidarity programmi rahastatakse olümpiamängude teleõiguste müügist saadavast tulust.

Eesti Olümpiakomitee on Eesti spordi katusorganisatsioon. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu ka liikumisharrastuse kandepinda. EOK tegevust finantseeritakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.