Võimude teatel on seni Erfurti arsti Mark Schmidti klientidena tuvastatud 21 sportlast viielt spordialalt, neist kuue nimed on veel avalikkusele teadmata.

ARD dopingutoimetuse andmetel on viies ehk hetkeseisuga viimane skandaalist mõjutatud spordiala laksesuusatamine, veredopingu kasutajaid on seni tuvastatud murdmaasuusatajate, ratturite, kergejõustiklaste ja kiiruisutajate seast.

Küll aga pole veel avaldatud ühegi kergejõustiklase nime. Märtsis Münchenis toimunud pressikonverentsil avaldati vaid niipalju, et üks kahtlusalustest on Hawaii maratonil osalenud sportlane.

Rahvusvaheline laskesuusatamise föderatsioon (IBU) ütles kolmapäeval, et nemad pole Austria ega Saksamaa võimudelt antud looga seoses ühtegi märguannet saanud. Märtsis teatas IBU, et hoiab Seefeldi murdmaasuusatamise MM-i ajal puhkenud skandaalil tähelepanelikult silma peal.

Müncheni prokuratuur ei kinnitanud ARD andmeid, kuid telekanali teatel ei võetud laskesuusataja vahele Erfurti dopingulaborist leitud verekoti põhjal, vaid tema nimi on ilmselt esile kerkinud teiste tunnistajate ütlustest.

Eesti suusatajatest on veredopingu tarvitamise üles tunnistanud Karel Tammjärv ja Algo Kärp, koos Tammjärvega arreteeriti Seefeldi MM-i ajal Austria politsei poolt Andreas Veerpalu.

Skandaaliga on seotud ka suusatreener Mati Alaver ning kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, kes oli Tammjärve sõnul tema ja Andrease hämaratest tegudest teadlik.