Ehk tegemist on täpselt sama kvartetiga, mis pälvis mullusel EM-il Ukraina ja Venemaa järel kolmanda koha.

Samas Otepää EMil on meie naisjuunioridest vast kõige stabiilsemalt esinenud Regina Oja, kes on tänu heale laskekindlusele teeninud 21., 13. ja 14. koha. Nädalavahetusel oli ta nii sprindis kui ka jälitussõidus koondise parim. Tuuli Tomingas kohad on olnud 8., 37. ja 26., Beilmannil 30., 29., 22. Seega ilmselt tuleb tähelepanelikel laskesuusasõpradel huulile küsimus: miks veel noorteklassi kuuluv Oja ei osale teatesõidus?

Põhjus on lihtne. Kui avaala järel avaldas Oja soovi teatesõidus kindlasti osaleda, siis tänaseks oli ta meelt muutnud. Juunioride koondise juhendaja Tõnu Pääsukese sõnul oli Oja pärast tänast jälitussõitu füüsiliselt nii kurnatud, et ta loobus võistkonda pretendeerimast.

Rene Zahkna soovitas ootusi enne starti mitte liialt suureks kruvida. "Olen isalt pärinud pessimistliku-realistliku maailmavaate. Venemaa ja Ukraina on teistest üle, mullu prantslased põrusid, nüüd ihkavad nad kindlasti seda heastada," tutvustas ta konkurente. Kokku stardib homme kell 12 algaval võistlusel 12 tiimi.