27-aastane venelanna üritas tõestada, et jättis dopingutestid andmata kogemata, kuid sõltumatu antidopingutestide agentuur (ITA) ei jäänud selle selgitusega rahule.

Vasiljeva väitis, et tema plaanid olid järsult muutunud ning ta unustas sellest dopinguküttidele teada anda.

"Esimene kord oli maikuus, kui sarnaselt teistele ka mina puhkasin. Olin märkinud, et olen kell seitse hommikul kodus, kuid unustasin ning läksin juba instituuti, kui dopingukontroll tuli," selgitas Vasiljeva Instagrami postituses. "Teine kord oli Belokuriha taastuvas laagris, kui pidin ühtäkki Krasnojarskisse ära lendama. Kolmas kord tekkis sellest, et ma ei arvestanud enne lendu Kanadasse ajavahega - kontroll tuli mulle koju, kui olin juba ära lennanud. Kuigi dopingukontroll sai mind järgmisel päeval Kanadas kätte, oli eksimus juba kirjas."

Vasiljevale on määratud esialgne võistluskeeld, kuid tal on õigus kuni 14. märtsini otsus vaidlustada. Süüdimõistmise korral ähvardab teda ühe kuni kahe aasta pikkune võistluskeeld.

Vasiljeva on tänavu teeninud MK-sarjas 155 punkti, millega asub üldarvestuses 34. kohal. Tema parimad tulemused on olnud Soldier Hollow etapi 7. ja Canmore`i etapi 10. koht. Jaanuarikuisel Oberhofi MK-l kuulus ta võidukasse Venemaa teatenaiskonda. Hiljuti võistles Vasiljeva ka Otepää IBU karikaetapil, kus sai 7. koha.