Varem oli 25-aastane Tomingas MK-sarjas saanud parimal juhul 14. koha - kaks korda ülemöödunud ehk 2018-19 hooajal. Seevastu eelmine hooaeg läks tal alavormi tõttu täielikult aia taha, tal ei õnnestunud teenida ühtegi MK-punkti.

Täna oli ta esimese tiiru järel üheksas ja teise tiiru järel neljas. Viimasel ringil andis eestlanna kolm kohta ära.

Võitis rootslanna Hanna Öberg, kes edestas norralannat Marte Olsbu Röiselandi 23,9 sekundiga, Kolmas oli norralanna Karoline Knotten (+37,8). Seitsmenda koha eest ka karjääri suurima auhinna raha ehk 4000 eurot teeninud Tomingas kaotas Öbergile 56 sekundiga.

"Lasin nulli ära püstitiirus ja mõtlesin, et kurat küll, nüüd peab panema!" ütles päev varem sprindis kahe trahviga 26. koha saanud ning kahe sõidu järel MK-sarjas 13. kohta hoidev Tomingas finišis ETV-le antud intervjuus. "Enne teist tiiru olin rahulik, ei kaotanud pead. Rajalt sain infot, mis seis on. Aga vastik ärevus tuli sisse, et peaks panema, aga ei teadnud, kuidas ma tõusudel kestan. Tunne oli selline, et pakutakse, aga ei suuda vastu võtta. Aga sellegipoolest suurepärane sõit, kuigi jalad olid rasked."

"Tõestasin ära, et õigeid otsuseid tehes on võimalik kõrgele jõuda. Lilletseremooniast jäi natuke puudu, nulliga oleks võinud ju ära võtta. Mis siin ikka tähistada, hooaeg on alles ees."

Viimati jõudis Eesti laskesuusataja MK-etapil esikümnesse 2015. aastal Oberhofis, kui Roland Lessing lõpetas Oberhofi sprindi samuti seitsmendana. Ka Eesti laskesuusatajate parim koht taasiseseisvumisajal kuulub Lessingule, kes hooajal 2009/10 sai Pokljuka jälitussõidus teise koha.

Tomingast kõrgema koha on taasiseisvunud Eesti lipu all MK-etapil välja sõitnud veel viienda kohani küündinud Eveli Saue (kes lisaks tulnud korra ka kuuendaks ja kaks korda kaheksandaks), praegune koondise peatreener Indrek Tobreluts ning Jelena Vsivtseva. Sarnaselt Tomingale on MK-etapil korra seitsmenda koha saanud Martten Kaldvee.

Tulemused:

.

Teistest eestlannadest sai kahel korral eksinud Johanna Talihärm 62. koha (+2.30,7), samuti kaks trahviringi teinud Regina Oja oli 67. (+2.40,3) ja ühe möödalasu teinud Kadri Lehtla sai 104 lõpetaja seas 86. koha (+3.13,4).

Meeste 10 km sprindi võitis kindlalt Johannes Thingnes Bö. Eksimatult lasknud norralane edestas rootslast Sebastian Samuelssonit 44,1 ja tema kaasmaalast Martin Ponsiluomat 47,9 sekundiga.

Eestlaste parimana sai Rene Zahkna 64. koha, kes kaotas kahe trahvitiiru juures Böle 3.20,5. Kalev Ermits sai kolme trahviga 67. koha, kaotust kogunes võitjale 3.24,2. Kokku viiel trahviringil käinud Raido Ränkeli laeks jäi 91. positsioon (+4.37,9).

Eilsel tavadistantsil tegid hea sõidu Tomingas ja Talihärm, kes avasid tänavuse hooaja punktiarve MK-sarjas. Tomingas sai 26. ja Talihärm 31. koha. Lehtla piirdus laupäeval 83. ja Oja 96. positsiooniga.