Valgevene portaal Tut kirjutas, et politseinikud kasutasid Domratševi arreteerimise ettekäändeks president Aljaksandr Lukašenka vastastel protestidel osalemist.

Domratšev sõitis Minskis rattaga ema juurde, kui ta maha murti.

"Kuulsin, et keegi läheneb mulle ja hakkasin kartma. Pöörasin ümber ja nägin politseinike minu juurde jooksmas. Nad hakkasid mind ilma mingeid selgitusi jagamata peksma. Nad ähvardasid mind ja peksid kumminuiaga. Pärast seda, kui mind näkku löödi, ei näinud ma enam midagi. Arvasin, et olen pimedaks jäänud ja palusin kiirabi kutsuda," rääkis nüüdseks vabastatud Domratšev.

Videot vahistamisest näeb SIIT.

Kiirabi ei tulnud, aga politseiautos anti talle sidemeid, et verejooks peatada.

"Politseijaoskonnas pandi mulle ette paber, kus oli kirjas, et osalesin ebaseaduslikul demonstratsioonil. Mul oli nii halb olla, pea valutas. Seega ma ei hakanud vaidlema ja andsin allkirja," lisas Domratšev, keda ootab kohtuistung. Millal istung toimub, ei osanud ta öelda.

Lukašenka vastu suunatud protestid on Valgevenes kestnud juba üle kahe kuu.

Darja Domratševa meelsus on Valgevenes tekitanud palju küsimusi. Neljakordset olümpiavõitjat peeti pikka aega Lukašenka isiklikuks sõbraks. Ent augusti sündmused sundisid teda sotsiaalmeedias sõna võtma: „Esitan meie kauni ja armastatud maa elanikele ja mõlemale konfliktipoolele, ka OMON-i liidritele, üleskutse: austage ja kuulake teineteist, probleemide lahendamiseks on rahulikke ja tsiviliseeritud vahendeid.”