„Pihta saan enam-vähem, viiest viis märki tuleb teinekord ikka alla, aga mitte pärast suusasõitu, vaid madala pulsiga tulistades,” tutvustas Ränkel edusamme.

„Vaatasin suusaliidu rahalist miinust ja igaüks, kes matemaatikat tunneb, saab aru, et lootust pole,” ohkas Ränkel. „Esitasin endale uue väljakutse.”

Seni harjutab Ränkel treenerite valvsa pilgu all, on käinud laskesuusatajatega laagriski ja saanud õpetust nii Hillar Zahknalt, Priit Naruskilt kui ka koondise peatreenerilt Indrek Tobrelutsult. „Teen endal elu huvitavaks. Põnev näha, kuidas suusatamise ja laskmisega talvel hakkama saan,” võttis Ränkel asja esialgu rahulikult.

Alles pühapäeval hõikas suusaliit välja lõppenud hooaja parimad ning parimaks murdmaasuusatajaks nimetati 29-aastane Ränkel.

Murdmaasuusatajana on Ränkeli parimaks tulemuseks MK-sarjas 15. koht 2017. aasta Ruka klassikasprindist.

Olümpiamängudel kuulus ta 2014. aasta Sotši mängudel Eesti 4x10 km teatevõistkonda, kes lõpetas jõuproovi 10. positsioonil. Individuaalselt on parimaks Pyeongchangi olümpiamängude klassikasprindi 31. koht. Maailmameistrivõistlustelt on parimaks 2017. aasta Lahti MM-i 34. koht 15 km klassikasõidus.